Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/09/2019 22:27 - Jumping

Bordeaux: derde WB zege voor Daniel Deusser

Daniel Deusser en zijn elfjarige Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve) winnen in Bordeaux de laatste wereldbeker van het seizoen. Daarmee staat deze winter de teller van Deusser en Stephex op drie wereldbekerzeges. Eerder won Daniel de manche in Verona, met Calisto Blue, en Madrid, met Tobago Z.

Ze waren met zes in de barrage, waaronder drie landgenoten. Celine Schoonbroodt (Cheppetta, Chepetto) kwam als eerste aan bod en reed buiten met één balk, op de uitsprong van de dubbel. François Mathy (Uno de la Roque, Numero Uno)  kwam voorzichtig foutloos binnen in 50sec. Gregory Wathelet en Iron Man vd Padenborre (Darco) pitsten drie seconden van die tijd en namem de leiding. Die behield hij, tot Deusser over de finish snelde. Hij nam als enige de kortste route, door voor een hindernis te wenden, en dat leverde bijna anderhalve seconde winst op. Daniel wint voor Gregory Wathelet. Mathy strandt op de vierde plaats, Schoonbroodt eindigt als zesde. 

Jerome Guery (Celvin) liet één balk vallen in de basisomloop. Pieter Devos en Espoir, die vorig jaar de WB wonnen in Bordeaux, reden nu buiten met twee balken. Daarmee is het doek gevallen over de wereldbeker en kan de voorbereiding aan de finale beginnen, met vijf Belgen die zich kwalificeerden.

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions