Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/08/2019 17:32 - Jumping

CSI5* Bordeaux: Sterke start voor Guery!

Nadat in het Franse Bordeaux de openingsdag gisteren in het teken stond van verschillende nationale rubrieken en ’s avonds de jonge hengsten mochten vandaag ook de ruiters en amazones van de CSI5* competitie aan hun concours beginnen. In de 1.40m openingsrubriek, die vanmiddag plaatsvond, ging onze landgenoot Jérôme Guery in ieder geval direct goed van start. Vergezeld van zijn 10-jarige Kel’Star du Vingt Ponts (Kannan) wist hij in deze speedclass een tijd van 62.30 seconden op het scorebord te zetten en legde daarmee beslag op de 2de plaats.

 

De winst moest hij namelijk laten aan de Duitser Michael Jung, die de 11-jarige fischerDaily Impressed (Cartani 4) onder het zadel had. Jung, die in het verleden vooral furore maakte in de eventingsport, snelde naar een finishtijd van 61.93 seconden en zorgde zo voor de eerste vijfsteroverwinning. Ook mee op het podium stond de Française Felicie Bertrand, de stalruiter van Geneviève Megret. Zij zijt in het zadel van de 13-jarige Chacco Rouge (Chacco Blue) en vervolledigde het podium na een finishtijd van 62.55 seconden.

 

Ook plaats 4 bleef in eigen land en daarvoor zorgde dan weer Guillaume Foutrier met de 10-jarige Fairness Hero Z (Flipper D’Elle). Zij wisten de klok te stoppen op 63.18 seconden en moesten zo wel tevreden zijn met een plaats net naast het podium. De Italiaan Michael Cristofoletti sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij had er met de 11-jarige Sig Debaia (Zürich) 63.60 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

 

TAGS   |   FELICIE BERTRAND   |   JEROME GUERY   |   MICHAEL JUNG

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions