Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/06/2019 14:27 - Algemeen

Zenith zegt de sport vaarwel

Zenith SFN (v. Rash R) van Jeroen Dubbeldam neemt zondag 17 maart op Indoor Brabant officieel afscheid van het publiek. In de Brabanthallen is de vijftienjarige KWPN-ruin dan voor het laatst op een groot evenement te zien. In een bijzondere ceremonie wordt teruggekeken op de prachtige carrière van Zenith samen met de mensen die hierin een grote rol speelden.

 

De vijftienjarige Zenith kan terugblikken op een geweldig succesvolle carrière. Op de Wereldruiterspelen van 2014 in Caen werden Dubbeldam en Zenith zowel met het Nederlandse team als individueel wereldkampioen, gevolgd door de Europese titel, eveneens met het team en individueel in Aken 2015. In 2014 maakten zij ook deel uit van het Nederlandse team dat de FEI Nations Cup Finale won in Barcelona.

 

“Zenith heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen is op het allerhoogste niveau”, zegt Jeroen Dubbeldam. “Op de een of andere manier lukt het niet meer. Vorig jaar in Samorin had ik een heel goed gevoel in de Grote Prijs. Ik dacht dat we nul zouden rijden, maar er volgden toch twee fouten. Dat was een echte teleurstelling, ik kon altijd op mijn gevoel vertrouwen. Toen wist ik dat het genoeg was. Ik kwam de ring uit en zei tegen Daniel Coyle, een leerling van mij: ‘het feestje is over’, waarop Daniel zei: ‘maar het was de moeite’. Dat was voor mij de eerste aanwijzing dat het einde in zicht kwam. Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet.”

 

Zenith werd in 2004 geboren bij Herman Voort in Den Ham en in 2011 door het SFN (Springpaarden Fonds Nederland) aangekocht. Naast het SFN is Willy van der Ham eigenaar van Zenith.

 

Henk Rottinghuis, voorzitter directie Springpaarden Fonds Nederland: “Zonder de steun van onze certificaathouders was het niet mogelijk geweest voor Jeroen om deze schitterende zegetocht te beleven. Wij hebben intens mee genoten van wat deze wereldruiter met dit paard heeft gedaan voor de Nederlandse sport. Wij gunnen Jeroen en Zenith SFN nog veel plezier samen.”

 

Het afscheid van Zenith vindt plaats voor aanvang van de Rolex Grand Prix (15.30 uur).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions