Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/02/2019 21:31 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Harmegnies 2de in finale!

In het Sentower Park in Opglabbeek stond in de vooravond de finalerubriek voor de 5-en 6-jarige paarden op het programma. 15 van de 36 combinaties wisten zich daarin te plaatsen voor de barrage nadat ze in de basisomloop alle balken netjes in de lepels wisten te houden. 2 van hen besloten echter niet meer van start te gaan waardoor er nog 13 aan de start verschenen van die allesbeslissende ronde.

 

Een van hen was onze landgenoot Maxime Harmegnies, die met de BWP-gefokte Nina vh Scheefkasteel (Numero Uno – F: Johan Hubrechts) en de Oldenburg-gefokte Lavino (l’Aveu – F: Gestuet Lewitz) zelfs 2 ijzers in het vuur had. Met Nina wist hij het opnieuw foutloos te doen en na een chronotijd van 51.99 seconden greep hij maar net naast de winst... Met Lavino liet hij ook opnieuw alle balken in de lepels, maar verliet hij de ring met 1 strafpuntje voor tijd. Dit leverde de stalruiter van Steve Tinti toch nog een 9de plaats op.

 

Eindlaureaat in deze finalerubriek werd de Duitse Leonie Böckmann, die gisteren ook al de rubriek wist te winnen. Zij stuurde de Oldenburg-gefokte Checkter (Cellestial – F: Böckmann Pferde) naar de meet in 31.55 seconden en mocht zo bovenaan het klassement plaatsnemen. Na een 5de plaats gisteren was er vandaag dan weer een 3de plaats voor de Nederlander Ivo Biessen met zijn Hannoveraans-gefokte Scenndrinne (Scendix – F: Ludwig Lemenu). Zij hadden er 32.92 seconden voor nodig om de finish te bereiken en vervolledigden zo het podium. De 4de plaats was voor de Duitse Katrin Eckermann. Die kruiste met de Rheinland-gefokte Chao Lee (Comme Il  Faut 5 – F: Otmar Eckermann) door de meet in 34.32 seconden en strandde zo net naast het podium. De Britse Carron Nicol sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij kwam  met de AES-gefokte Vistogrand (Fantaland – F: Carron Nicol) over de meet in 34.48 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions