Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/02/2019 16:04 - Jumping

CSI5*Treffen: Olivier 3e, Wathelet 5e Cox 6e

Een razendsnelle barrage werd er zojuist verreden in de tweede ronde van het 1m55 hoge Gaston Glock’s Championat. In deze tweede ronde mocht de beste 25% terugkomen na de eerste omloop. Voor België wisten zowel Gregory Wathelet, Karel Cox en Olivier Philippaerts zich te plaatsen. Ook Wilm Vermeir deed het foutloos met DM Jacqmotte in de eerste ronde maar helaas zorgde hun tijd ervoor dat ze net niet meer bij de top 11 behoorden en dus genoegen moesten nemen met een 13de plaats.

 

Over naar de barrage dan waar alle drie de Belgen duidelijk alles uit de kast haalden. Cox gaf daarbij het goede voorbeeld met Evert (Amadeus), maar kreeg een jammerlijke fout op de voorlaatste steil van de barrage waardoor zij in 39.62 seconden uiteindelijk 6de werden. Gregory Wathelet en Qualido 3 (Quicksilber) deden het daarna wel foutloos maar konden geen topsnelheid halen. Zij werden vijfde in 41.16 seconden. Vervolgens was het duidelijk dat Olivier Philippaerts met H&M Cue Channa 42 (Cardento) een gooi wou doen naar de overwinning. In de voorlaatste lijn, van de triple naar de oxer, deed de combinatie zelfs één galopsprong minder. Geen slechte keuze, maar daardoor werd de laatste wending wel iets ruimer. Ze klokten af in 40.07 seconden, op dat moment goed voor de overwinning maar finaal goed voor een derde plaats. De laatste twee combinaties gooiden namelijk roet in het eten. Robert Whitaker en El Wee Widge (Wheaweij de Landetta) deden het namelijk net iets sneller in 39.60 seconden en werden zo tweede achter Malin Baryard-Johnsson. De Zweedse amazone kon met H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) afklokken in 39.21 seconden en nam zo de zege én 23.500 euro mee naar huis!


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions