Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/01/2019 21:44 - Jumping

CSI5* Treffen: Vermeir 3de in hoofdrubriek!

Reeds om 16.00u werd er vanmiddag in het Glock Horse Performance Center in Villach Treffen gestart met de 1.50m hoofdrubriek. 43 combinaties verschenen er aan de start van deze Glock’s Perfection Tour, waarvan er 12 de basisomloop tot een goede einde wisten te brengen en zich zo wisten te plaatsen voor de barrage. Een van hen was onze landgenoot Wilm Vermeir, die voor deze rubriek de 11-jarige Iq van het Steentje (Toulon) had gezadeld. Vermeir wist opnieuw alle balken in de lepels te houden en strandde op de 3de plaats nadat hij de chrono wist te stoppen op 39.73 seconden.

 

Ook de overwinning kreeg een Belgisch tintje en daarvoor zorgde de Nederlander Jur Vrieling met de BWP-gefokte hengst VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. (Nabab de Rêve). Zij snelden naar een chronotijd van 38.16 seconden en wisten zo nipt de zege veilig te stellen. De 2de plaats was voor de Duitser Daniel Deusser met zijn 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue). Zij kruisten de meet in 38.18 seconden en kwamen zo amper 2 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning.

 

De 4de plaats werd ingenomen door de Oostenrijker Max Kühner. Die stuurde de 14-jarige Cornet Kaua (Cornet Obolensky) door de meet in 40.73 seconden en moest zo genoegen nemen met een plaats net naast het podium. De Nederlander Gerco Schröder, die rijdt voor de familie Glock, sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij klokte met de 16-jarige Glock’s Cognac Champblanc (Clearway) af in 45.88 seconden en was tevens de laatste foutloze combinatie.

 

Ook Olivier Philippaerts was een van de barragisten met de 11-jarige Icos (Cicero Z Van Paemel). Zij kregen in de barrage echter 2 springfouten en eindigden zo uiteindelijk 9de.

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   JUR VRIELING   |   WILM VERMEIR

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions