Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/01/2019 10:57 - Jumping

CSI2* Opglabbeek: Net niet voor Kevin Gielen

In het Sentower Park in Opglabbeek stond er gisteren na de 1.40m rubriek ook nog een 1.30m rubriek op de agenda. Ook deze was met 123 combinaties aan de start weer meer dan goed gevuld!

 

In het eerst deelklassement was het Limburger Kevin Gielen die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen! Vergezeld van zijn 11-jarige merrie Umbrella Brimbelles (Kannan), waarmee hij ook vorig jaar al verschillende keren de prijzen wist te halen, snelde hij in de 2de fase naar een finishtijd van 25.84 seconden en kwam zo maar net tekort voor de overwinning. Het was de Britse Carron Nicol die  hem van die overwinning wist te houden. Zij stuurde haar 8-jarige Galerius (Diamant de Semilly) rond in 24.92 seconden en mocht zo bovenaan het klassement plaatsnemen. Ook mee op het podium stond de Fransman Jacques Helmlinger. Die zadelde de eveneens 8-jarige Black Swan Special (Diamant de Semilly) en wist de chrono te stoppen op 26.13 seconden. Plaats 4 was voor de Noorse amazone Kristine Seierstad, die rijdt voor de stal van de Nederlander Hay Verdellen. Zij kruiste met de 9-jarige Fitty Faline (Numero Uno) de meet in 26.60 seconden en wist zo de Nederlandse amazone Ilse Tolboom voor te blijven. Die sloot op haar beurt met de 9-jarige Figo (Zapatero VDL) de top 5 van het klassement af na een chronotijd van 26.85 seconden.

 

Verder was er een 6de plaats voor Sven van Dijck met Quannini R Z (Quannan R), een 7de plaats voor Sylvie Morrier met Jet Set du Beaumont (Domino de Moyon) en een 8ste plaats voor Nadège Janssen met Leon Jh Z (Lord Z).

 

In het tweede deelklassement was het de Nederlander Marwin van den Nieuwenhuijzen die de overwinning wist op te eisen. Hij kwam met de 9-jarige Fuij (Ustinov) over de meet in 24.94 seconden en was zo ruim sneller dan de concurrentie. De 2de plaats was voor de Française Lara Postillon, die met haar stal gevestigd is in het Limburgse Bree. Zij zat in het zadel van de 10-jarige Verone de Bory (Lamm de Fetan) en wist de klok te stoppen op 26.11 seconden. De Marokkaan Abelkebir Ouaddar, die eerder op de dag al de 1.40m hoofdrubriek wist te winnen, vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij finishte met de 8-jarige Brooklyn de Hus (Conrad de Hus) in 26.18 seconden. De andere plaatsen in de top 5 van het klassement waren voor de Brit Joe Clee met de 8-jarige Lafayette Van Overis (Kashmir Van Schuttershof) en de Française Marine Basquin met de 12-jarige Texas Fontaine d’O (Burggraaf). Zij kwamen binnen in respectievelijk 26.88 seconden en 27.45 seconden.

 

Voor ons land was er een 9de plaats voor Giel Vanhouche met Watergate (Couleur Rubin), een 13de plaats voor Tatiana Troiani met Cash Flow III (Calato) en een 14de plaats voor Ugo Berrittella met Kouchette Ter Goes Z (Kannan).

 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions