Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/01/2019 22:00 - Jumping

CSI2* Opglabbeek: Belgen op het podium!

Na de openingsrubrieken voor de jonge paarden mochten vanmiddag in het Limburgse Sentower Park ook de ruiters en amazones van de CSI2* competitie aan hun concours beginnen. Er stond meteen heel wat op het spel, want deze 1.40m openingsrubriek gold als kwalificatie voor de Longines Rankingproef van morgenavond en voor de Grote Prijs van aanstaande zondag. Met maar liefst 159 combinaties aan de start werd het eindklassement opnieuw opgesplitst in 2 deelklassement.

 

In het eerste deelklassement was het de Marokkaan Abdelkebir Ouaddar die met de overwinning ging lopen. Ouaddar, die enkele jaren geleden het mooie weer maakte met Quickly De Kreisker, snelde in deze tabel A rechtstreeks op tijd met de 11-jarige Istanbul V.H Ooievaarshof (Casall) naar een chronotijd van 51.62 seconden en wist daarmee de concurrentie te verschalken. Net na Ouaddar kwam de Duitser Oliver Lemmer. Die zat in het zadel van de 10-jarige Quidina (Quite Capitol) en wist dan weer een chronotijd van 53.40 seconden op het scorebord te zetten.

 

Axel Vandoorne zorgde op de 3de plaats voor de best Belgische prestatie. Hij kruiste de eindmeet in 54.41 seconden en kon daarvoor dan weer rekenen op de eveneens 10-jarige Jacarta (Larino). Maikel van der Vleuten haalde vanmorgen al eens de prijzen bij de 7-jarige paarden en was ook in deze rubriek in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden. Hij stuurde zijn 9-jarige Beauville Z (Bustique) rond in 55.65 seconden en nam zo de 4de plaats voor zijn rekening. De laatste die zich een plaats in de top 5 van het klassement wist te veroveren was de Brit Robert Smit. Die was vergezeld van de 11-jarige Ilton (Dulf van den Bisschop) en finishte in 56.31 seconden.

 

Voor ons land wist Jessica Geurts zich nog naar een 12de plaats te rijden met Harkito van den Berg (Darco).

 

In het tweede deelklassement kregen we een Franse overwinning dankzij Gregory Cottard en de 11-jarige Une Futee de WY (Diamant de Semilly)! Cottard wist de klok te stoppen op 52.78 seconden en daarmee de concurrentie achter zich te laten. Degene die het dichtst bij Cottard in de buurt wist te komen was de Braziliaan Pedro Junqueira Muylaert. Die klokte met de 10-jarige Chief Tibri Z Mfs (Corland) af in 54.01 seconden en werd daarmee dus 2de.

 

Ook hier kregen we met Bjorn Vandenbossche een Belg op het podium. Hij zadelde de 10-jarige Contessa Van Sappenleen Z (Corland) en had er 55.40 seconden voor nodig om de finish te bereiken. Net naast het podium strandde de Française Felicie Bertrand, die tegenwoordig de paarden rijdt van de Geneviève Megret. Zij kon rekenen op de 13-jarige Chacco Rouge (Chacco Blue) en kwam over de meet in 55.88 seconden. De Portugees Francisco Rocha sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij bracht de 8-jarige Lanzarote de Muze (Clinton) aan de meet in 56.43 seconden.

 

Verder was er nog een 8ste plaats voor Gilles Dunon met Fou de Toi Vd Keihoeve (Toulon), een 11de plaats voor Jens Vandenberk met Esprit (Sir Scandic) en een 15de plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions