Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/01/2019 14:56 - Jumping

CSI5* Amsterd.: Podiumplaats voor Bruynseels

Op Jumping Amsterdam wordt op dit moment alles in gereedheid gebracht voor de Longines FEI Jumping World Cup die vanmiddag nog op het programma staat. Op de middag werd er echter in de Nederlandse hoofdstad ook al gesprongen in een 1.45m rubriek en daarin wist onze landgenoot Niels Bruynseels een hoofdrol op te eisen. Vergezeld van de 15-jarige hengst Utamaro D’Ecaussines (Diamant de Semilly), die hij onlangs ter beschikking kreeg van Ludwig Criel na het vertrek van William Whitaker, finishte hij een barrage waarvoor zich 7 combinaties wisten te plaatsen in 29.61 seconden en verzekerden zich zo van de 3de plaats op het podium.

 

De overwinning moest hij echter laten aan de Zweedse topamazone Malin Baryard-Johnsson. Di zat in het zadel van haar 11-jarige H&M Second Chance (Carland) en wist de klok te stoppen op 28.34 seconden. Ook de Fransman Simon Delestre, die gisterenavond op fenomenale wijze de Grand Prix wist te winnen, wist het nog sneller te doen dan Bruynseels. Hij stuurde zijn eveneens 11-jarige Uccello De Will (Marlou des Etisses) naar een chronotijd van 28.94 seconden en nestelde zich daarmee op de 2de plaats.

 

Net na het podium volgde de Colombiaan Dayro Arroyave. Samen met de 12-jarige Handy van Hd (Tinka’s Boy) bereikte hij de finish in 29.79 seconden en moest zo dus genoegen nemen met de 4de plaats in de stand. De 5de plaats bleef in Nederland en daarvoor zorgde Eric van der Vleuten. Hij kruiste de meet in 31.31 seconden en kon daarvoor rekenen op de 10-jarige merrie Snoes (Clarimo).

 

Naast Niels Bruynseels behoorde ook Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx tot de prijswinnaars. Hij werd 10de met de 12-jarige Bacardi les Hauts (Rexar du Houssoit).

 

TAGS   |   MALIN BAYARD   |   NIELS BRUYNSEELS   |   SIMON DELESTRE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions