Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/01/2019 13:41 - Jumping

CSIYH1* Kronenb.: 2 op 2 voor C. Philippe!

Charlotte Philippe startte gisteren haar concours in het Nederlandse Kronenberg bijzonder sterk en wist meteen 2 rubrieken op haar naam te schrijven. Vandaag gaat de Waalse amazone gewoon op haar elan verder en snelde ze zojuist opnieuw naar winst in de rubriek voor de 7-jarige paarden. Net als gisteren kon ze hiervoor rekenen op de SBS-gefokte Godiva S (Andiamo – F: Albert Peffer). In een tabel A rechtstreeks op tijd wist Philippe de klok te stoppen op 60.34 seconden en stond zo dus opnieuw helemaal bovenaan de rangschikking.

 

Na zijn 5de plaats van gisteren was er vandaag een 2de plaats voor de Nederlander Harrie Wiering met zijn Zangersheide-gefokte Gweedore Vd Groote Kamps Z (Glasgow Van Het Merelsnest N.O.P. – F: Dhr E. Bakker). Wiering kruiste de meet in 60.64 seconden en kwam zo 30 honderdsten van een seconde tekort om onze landgenote te bedreigen. Ook mee op het podium stond de Poolse ruiter Jaroslaw Skrzyczynski. Hij zat opnieuw in het zadel van de Holstein-gefokte Lucky Start (Larcon – F: Uwe Bruhn) en verzekerde zich van een podiumplaats na een finishtijd van 63.39 seconden.

 

Plaats 4 bleef opnieuw in eigen land en daarvoor zorgde Maikel van Mierlo. Vergezeld van de KWPN-gefokte Hummertime (London – F: H.P.H. Vaessen) klokte hij af in 64.15 seconden en greep zo net naast een podiumplaats. De 5de plaats tenslotte was voor de Duitser Stefan Leber. Die kwam over de eindmeet in 65.44 seconden en kon daarvoor rekenen op de Zangersheide-gefokte Bugs Bunny d’Ysenbeeck Z (Balou du Rouet).

 

5-jarige paarden

 

Eerder op de dag wist Vicky van de Poel zich dan weer in de kijker te rijden in de rubriek voor de 5-jarige paarden. Zij stuurde de BWP-gefokte Nona van de Zandhoeve (Elvis Ter Putte – F: Freddy Heirbaut) naar een chronotijd van 70.35 seconden en legde daarmee beslag op plaats 4 in het klassement.

 

Winst was er hier voor de in Nederland gevestigde Italiaan Antonio Alfonso. Die snelde met de Italiaans-gefokte Londra Dell’Oxer (Toulon – F: Stephanie Marianeschi) door de meet in 66.36 seconden en was daarmee de concurrentie te snel af. De 2de plaats was voor de Britse ruiter Samuel Hutton. Die zadelde de NRPS gefokte Mylord Lady (Mylord Carthago – F: A. Geessink) en wist een tijd van 66.47 seconden op het scorebord te zetten. De Australiër James Paterson – Robinson vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij had er met de Holstein-gefokte Cascos (Colman) 68.59 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

 

Verderop in het klassement was er nog een 10de plaats voor Charlotte Philippe met Electro Vd Kromsteeg Z (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Ann Van Putte).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions