Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/01/2019 23:13 - Jumping

CSIU25 Amsterdam: L. Houben in de prijzen

In het Nederlandse Amsterdam wordt er deze week opnieuw voor de Wereldbekerpunten gesprongen. Naast die vijfstercompetitie staat er echter ook een CSIU25 competitie op het programma en daarin komt voor ons land Laurens Houben aan de start. Houben, die rijdt voor de stal van Roelof Bril, wist zich vanmiddag in de 1.40m openingsrubriek meteen in de prijzen te rijden. Samen met de 12-jarige Cuba Libre (Mr. Blue) klokte hij in deze tabel A rechtstreeks op tijd af in 68.82 seconden en bezette daarmee de 8ste plaats.

 

Het waren de Nederlanders die het sterkst voor de dag kwamen met op kop Rowen van de Mheen, die net als onze landgenoot Simon Morssinkhof enkele maanden geleden aan de start kwam op de Youth Olympic Games in Buenos Aires. Hij stuurde zijn 10-jarige  Q Verdi (Q Verdi) door de meet in 56.36 seconden en was zo beduiden sneller dan de concurrentie. Zijn landgenoot Tom Schellekens nam plaats 2 voor zijn rekening. Hij zat in de het zadel van de 12-jarige Casander (Lord Z) en deed er 59.70 seconden over om de eindmeet te bereiken. De 3de plaats op het podium was voor de Ierse amazone Sofie Slattery. Die kruiste de meet in 61.59 seconden en kon daarvoor rekenen op de 14-jarige Valentine du Bois Pinchet (Arpad des Six Censes).

 

Net na het podium kwam dan de Nederlandse amazone Elize van de Mheen. Zij zadelde de 9-jarige Ferdinand B. (Verdi TN) en snelde naar een finishtijd van 62.77 seconden. Paris Morssinkhof tenslotte mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaats. Zij stuurde de 15-jarige Bayamo (Balou du Rouet) rond in 63.24 seconden.

 

TAGS   |   LAURENS HOUBEN   |   ROWEN VAN DE MHEEN   |   SOFIE SLATTERY   |   TOM SCHELLEKENS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions