Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/01/2019 13:54 - Jumping

CSIYH1* Oliva: Guery scoort opnieuw!

Jérôme Guery wist zich gisteren in het Spaanse Oliva al in de kijker te rijden door de finalerubriek voor de 7-jarige paarden op zijn naam te schrijven en daarbuiten ook nog eens de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Vanmorgen stond er echter opnieuw een rubriek voor de 7-jarige paarden op het programma en opnieuw wist Guery zich een plaatsje in de top van het klassement op te eisen. In het zadel van de BWP-gefokte Massimo (Tangelo Van De Zuuthoeve – F: Jan Tuyteleers), die hij enkele maanden geleden kocht bij Pieter Goyvaerts, kwam Guery in de 2de fase over de meet in 29.47 seconden en kwam daarmee net tekort voor een plaatsje op het podium.

 

We kregen een Turkse overwinning dankzij Derin Demirsoy en de KWPN-gefokte Hunter. Demirsoy wist een tijd van 27.64 seconden op het scorebord te zetten en was daarmee bijna 1.5 seconden sneller dan zijn dichtste achtervolger. Al moeten we in dit geval zeggen achtervolgster, want die eer was weggelegd voor de Tsjechische amazone Emma Augier De Moussac. Zij stuurde de eveneens KWPN-gefokte Homey (Cardento VDL – F: Kramer) rond in 29.12 seconden en werd zo dus 2de. De 3de plaats was voor de Britse ruiter Scott Brash. Die kruiste met de BWP-gefokte Hello Zachary (Elvis Ter Putte – F: Gustaaf Quintelier) de meet in 29.20 seconden en vervolledigde zo het podium. De 5de plaats was voor zijn landgenote Emma Stoker, die vergezeld was de KWPN-gefokte Happynes (Eldorado Van De Zeshoek). Zij hadden 29.86 seconden voor nodig om de finish te bereiken en sloten zo de top 5 van het klassement af.

 

Naast Jérôme Guery wist ook Gaetan Decroix zich in de picture te rijden. Hij werd 7de met de SF-gefokte Cesus de Fougnard (Dollar Dela Pierre) en 9de met de SBS-gefokte Gipsy King By Wisbecq (Troubadour by Wisbecq). Voor Gregory Wathelet was er nog een 12de plaats met Dark Moon de Greenbay Z (Diarado – F: Stephane Chantot).

 

TAGS   |   DERIN DEMIRSOY   |   EMMA AUGIER DE MOUSSAC   |   JEROME GUERY   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions