Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/01/2019 18:16 - Jumping

CSI5* Leipzig: Kutscher wint het Championat!

Op Partner Pferd in Leipzig stond vanmiddag het Championat of Leipzig op het programma. Dit technisch gebouwd 1.50m parcours bleek voor veel deelnemers een lastige opgave. Slechts 2 combinaties slaagden erin om in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich te plaatsen voor de barrage. Het feit dat dat met Marco Kutscher en Christian Ahlmann 2 Duitsers waren maakte het voor een enthousiast publiek alleen maar mooier.

 

Het was uiteindelijk Marco Kuscher die triomfeerde in het zadel van de 10-jarige Charco (Chin Quin). Kutscher tikte dan wel een balk uit de lepels, maar wist toch Christian Ahlmann achter zich te houden. Ahlmann kende met zijn eveneens 10-jarige Take A Chance On Me Z (Taloubet Z) onderweg wat pech en verliet de ring uiteindelijk met 17 strafpunten.

 

De 3de plaats was voor de Duitse Stephex-ruiter Daniel Deusser. Die wist met de ook al 10-jarige Jasmien Vd Bisschop (Larino) in de basisomloop wel alle balken in de lepels te houden, maar was net iets te traag waardoor hij één strafpuntje voor tijd aangerekend kreeg. Dat was ook het geval voor de Braziliaan Yuri Mansur, die opnieuw rekende op zijn 11-jarige Ibelle Ask (Verdi TN). De 5de plaats was nog voor de Zwitser Pius Schwizer met zijn 11-jarige Cina Donna AWR (Chacco Blue). Zij behaalden in de basisomloop 4 strafpunten, maar lieten wel de snelste tijd noteren.

 

Ook Olivier Philippaerts wist zich nog net te klasseren met zijn 13-jarige H&M Cue Channa 42 (Cardento VDL). Zij werden 12de na ook een springfout in de basisomloop.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions