Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/01/2019 17:09 - Jumping

PHC Lier: 24 foutlozen bij de 4-jarigen

Met enige vertraging werd iets na de klok van 3 in het Lierse Azelhof het startschot gegeven van de nieuwe PAVO Hengstencompetitie! In vergelijking met de voorgaande jaren besliste de organisatie om in de rubrieken voor de 4-, 5- en 6-jarige hengsten vanuit het AES-stamboek enkel nog ‘Approved’-hengsten toe te laten aan de competitie. “Op deze manier wordt het aantal hengsten verkleind om de werkbaarheid te verhogen en anderzijds de kwaliteit van de hengsten gewaarborgd”, wist Dirk Zagers ons daar enkele weken geleden over te vertellen.

 

Ook nieuw dit jaar is dat de 4-jarige hengsten die hun 3de fase nog moeten doorlopen ook mogen deelnemen aan de PAVO Hengstencompetitie. Zo verschenen er zonet ook 10 hengsten aan de start die in maart, tijdens de 3de fase van de hengstenkeuring in Moorsele, de hengstencommissie nog moeten overtuigen. 8 van hen deden dat in ieder geval vandaag al met verve en wisten alle balken netjes in de lepels te houden. 

 

Naast die 10 hengsten kwamen er bij de 4-jarigen ook nog 31 hengsten aan de start die wel al hun dekbrevet hebben behaald. 16 daarvan wisten het basisparcours van pistebouwer Eddy Geysemans tot een goed einde te brengen en verlieten de ring met 0 strafpunten. Een van hen was de BWP-gekeurde Pegase Van ’T Ruytershof (Comme Il Faut x Cartani 4), die vorig jaar in Hulsterlo nog kampioen werd van de 3de fase. Hij sprong zijn omloop onder het zadel van Jeroen De Winter.

 

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor alle foto's

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions