CSIYH1 Leipzig: Cox grijp net naast de winst
17/01/2019 22:06
19/03/2023 19:05

In het Duitse Leipzig wordt er deze week opnieuw voor de Wereldbekerpunten gesprongen. Naast de CSI5* competitie staan er echter ook rubrieken voor 7- en 8-jarige paarden op het programma en in die laatste rubriek wist Karel Cox zich vanavond meteen in de picture te springen. In het zadel van de Oldenburg-gefokte Cava (Cadensky) snelde de oud-Belgisch Kampioen door de meet in 59.01 seconden en kwam daarmee net tekort voor de overwinning.

Het was de Duitse Kendra Claricia Brinkop die de prestatie van Cox nog wist te overtreffen. Zij zette met de SBS-gefokte Fasole du Seigneur (Doremi) de klok stil op 57.23 seconden en wist zo de concurrentie overtuigend achter zich te houden. Ook de rest van de top 5 bleef in eigen land met op de 3de plaats Maurice Tebbel. Die was vergezeld van de Holstein-gefokte Quinto (Quintero) en had er 59.86 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

Net naast het podium strandde dan weer Michael Kölz. Die kon rekenen op de Westfaals-gefokte Lot of Scope (Lewinski) en finishte in 60.37 seconden. Marcus Ehning sloot met Priam du Roset (Plot Blue) de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij kwamen over de eindmeet in 63.63 seconden.

Ook Olivier Philippaerts kwam in deze rubriek aan de start met de SBS-gefokte Freesby de Vy (r.O.) (Deister). Ook zij wisten alle balken in de lepels te houden en werden 7de na een chronotijd van 65.26 seconden.