Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/01/2019 13:54 - Fokkerij

€45.000 voor topper Horse Auction Belgium!

Afgelopen zaterdag moest in het Sentower Park in Opglabbeek de springsport even plaatsmaken voor de Horse Auction Belgium! Organisatoren Michel Spaas, Cristophe Gijbels, Kevin Gielen en Lore Penders hadden er opnieuw alles aan gedaan om voor de meer dan 1000 aanwezigen een sterke collectie bij elkaar te krijgen. Zo gingen er onder leiding van veilingmeesters Koen Olaerts en Chris De Heer maar liefst 41 loten onder de hamer, waarvan 33 jonge paarden en 8 embryo’s.

 

De veiling kwam aanvankelijk rustig op gang met normale en correcte prijzen, maar naargelang de veiling vorderde gingen de prijzen toch stilaan de lucht in. Veilingtopper van de avond werd de 3-jarige ruin Milky Way 111, een zoon van de vorig jaar naar Mexico verkochte De Flor 111 Z. De grootmoeder van deze Milky Way 111 gaf onder andere ook al de internationaal springende paarden Congo La Silla, Chacon LS La Silla en Cellagon Corray. Voor een bedrag van 45.000 euro verhuist de opvallend getekende Milky Way 111 naar de stallen van Guillaume Batillat en Christelle Perron.

 

Ook voor de 4-jarige vosmerrie Kaigra (Cascarillo x Canturano) was er heel wat animo. Zij verhuist voor een bedrag van 38.000 euro naar Nederland waar Reggy Hoffman zich de nieuwe eigenares mag noemen. Het Noorse Bradsberg Ridesenter investeerde dan weer 32.000 euro in de 4-jarige hengst Anton SBK Z (Arko III x Quintero III). Deze Anton SBK Z is een halfbroer van Eminem SBK Z, die vorig jaar de stallen van Axel Verlooy vervoegde.

 

Luc Tilleman kocht dan weer de paarden Quelle Dame van het Meerhof en Petit Peu Merci HH, beide nakomelingen van zijn hengst Dieu Merci van T&L (Toulon).

 

De totaalopbrengst van de 33 jonge paarden was 617.000 euro met een gemiddelde prijs van 18.696,97 euro per paard.

 

Embryo’s

 

Net als vorig jaar presenteerde Flanders Foal Auction ook enkele interessante embryo’s tijdens deze veilingavond. Zo werd het embryo van Catoki uit de merrie Maxima van’t Ruytershof (Diamant de Semilly) voor een bedrag van 24.000 euro verkocht aan Peter Charles. Voor een bedrag van 13.000 euro werd Peter Charles ook de nieuwe eigenaar van het embryo van Diamant de Semilly x Stakkato.

 

Horse Auction Belgium had twee ingevroren embryo’s. De ingevroren embryo van Chacco Blue uit Happy Days Z (volle zus van Hardrock Z) werd verkocht voor maar liefst 17.000 euro.

 

De 8 embryo’s brachten totaal 121.000 euro op met een gemiddelde van 15.125 euro per embryo.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions