Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/01/2019 19:04 - Jumping

Clemens en Zanotelli delen de winst in de GP

Sensatie vanmiddag in het Sentower Park tijdens de ontknoping van de Ashford Farm Grand Prix! Voor de 2de keer in amper 2 weken tijd krijgen we in België een ex aequo overwinning in een CSI2* Grote Prijs! Nadat het Mechelen onze landgenoot Patrik Spits en de Duitse Angelique Rüsen waren die de overwinning wisten te delen waren het vanmiddag in Opglabbeek Pieter Clemens en de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli die samen bovenaan het podium mochten plaatsnemen. In een barrage waarvoor zich 16 combinaties wisten te plaatsen wisten beide heren de klok te stoppen op 33.70 seconden. Clemens, die in Mechelen nog bekroond werd tot VLP-talent van het jaar, deed dat met de 11-jarige Caldero (Camaro M) terwijl Zanotelli kon rekenen op de eveneens 11-jarige Icarus (Douglas). Opvallend was dat Clemens in 2 lijnen een galopsprong meer maakte dan Zanotelli.

 

Net na het winnende duo kwam de Nederlandse amazone Lisa Nooren. Zij zat in het zadel van de 12-jarige VDL Groep Centora de Wallyro (Dobel’s Cento) en snelde naar een finishtijd van 34.52 seconden. De in ons land gevestigde Fransman Robinson Maupiler haalde het podium dan weer net niet... Hij stuurde zijn 10-jarige Santauer (Sanvaro) naar een chronotijd van 34.62 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de plaats. De Zweed Jacob Hellström volgde nog op de 5de plaats. Hij zette met de 10-jarige Jus d’Orange Van ’T Bisthof (Chopin van het Moleneind) de klok stil op 35.31 seconden.

 

Verder was er voor ons land nog een 9de plaats voor Rachel Steffen met Lightning (Gitano Van Berkenbroeck), een 13de plaats voor Mike van Olst met I Cantou du Fonds des Flots (Canturo), een 14de plaats voor Jens Vandenberk met Silteplait de Circee (Ephebe For Ever), een 16de plaats voor Maurice van Roosbroeck met J’Adore Ter Putte (Berlin), een 17de plaats voor Annelies Vorsselmans met Diesel (Untouchable 27) en een 18de plaats voor Jessica Geurts met Harkito van den Berg (Darco).

 

TAGS   |   LISA NOOREN   |   MARLON ZANOTELLI   |   PIETER CLEMENS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions