Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/10/2019 15:58 - Jumping

CSI5*-W Basel: Openingsrubriek voor Moneta

In de St. Jakobshalle in het Zwitserse Basel wordt er deze week opnieuw voor de Wereldbekerpunten gesprongen. Met Niels Bruynseels, Pieter Devos, Gudrun Patteet, Cindy Van Der Straten, Wilm Vermeir en ook Karel Cox is de Belgische delegatie in ieder geval goed vertegenwoordigt.

 

De CSI5* competitie ging er vanmiddag van start met een 1.40m rubriek rechtstreeks op tijd en het was de Italiaan Luca Maria Moneta die met zijn 9-jarige Amethyste du Coty (Diamant de Semilly) voor de eerste overwinning wist te zorgen. Daar veel combinaties het bij een opwarmingsrondje hielden ging Moneta wel voluit wat resulteerde in een chronotijd van 54.22 seconden.

 

De Zwitser Martin Fuchs was degene die Moneta het dichtst kon bedreigen. De vice-Wereldkampioen van Tryon was vergezeld van de 12-jarige Cristo (Cristo) en wist een chronotijd van 54.46 seconden op het scorebord te zetten. Ook de Britse amazone Laura Renwick mocht op het podium plaatsnemen. Renwick stuurde haar 10-jarige Top Dollar VI (Dollar du Murier) rond in 55.92 seconden en bezette zo de 3de plaats. De 4de plaats was voor de Zwitser Philipp Züger. Die zat in het zadel van de Die zat in het zadel van de 11-jarige Cantata II (New Quidam) en wist de klok te stoppen op 57.22 seconden. De Duitser Hans-Dieter Dreher tenslotte nam de 5de plaats nog voor zijn rekening. Hij snelde met de 11-jarige Prinz (Perigueux) door de meet in 57.47 seconden.

 

Voor ons land wisten zowel Karel Cox met Evert (Amadeus), Niels Bruynseels met Delux van T&L (Toulon), Pieter Devos met Apart (Larino) als Gudrun Patteet met haar Sea Coast Pebbles Z (Picasso) de balken netjes in de lepels te houden. Allen verlieten ze de ring echter met 1 of meer strafpunten voor tijd.

 

TAGS   |   LAURA RENWICK   |   LUCA MARIA MONETA   |   MARTIN FUCHS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions