Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/10/2019 10:03 - Jumping

CSIYH1* Opglab.: Thonon en Dunon op podium!

De eerste CSI van het jaar op Belgische bodem vindt deze week plaats in het Limburgse Sentower Park, waar er zowel rubrieken op tweesterrenniveau al voor de jonge paarden op het programma staan. Het waren dan ook de 5- en 6-jarige paarden die vanmorgen de spits mochten afbijten in de Prijs Horse Auction Belgium, een tabel A in 2 fasen.

 

Het leek erop dat we direct een Belgische overwinning gingen krijgen, maar daar besliste de in Nederland gevestigde Turkse ruiter Omer Karaevli anders over. Karevli kwam als laatste in de ring met zijn KWPN-gefokte Istinov (Ustinov – F: J. Dresen) en wist na een finishtijd van 30.21 seconden de zege veilig te stellen.

 

De Waalse amazone Virginie Thonon moest daardoor genoegen nemen met de 2de plaats. Zij stond tot op dat moment aan de leiding met de SBS-gefokte Hermione (Dayton Sitte – F: Rene Dupon-Pottiez) na een chronotijd van 30.69 seconden. Ook de 3de plaats bleef in eigen land en daarvoor zorgde Gilles Dunon. Hij stuurde de Zangersheide-gefokte Cava Felinae Z (Centurio 22 – F: Dunon) door de meet in 32.25 seconden en verzekerde zich zo ook van een podiumplaats.

 

De 4de plaats ging naar onze Noorderburen dankzij Jelmer Hoekstra en de KWPN-gefokte I Have No Name (Durango VDL – F: De Radstake). Zij hadden er 33.37 seconden voor nodig om hun barragerit tot een goed einde te brengen. De Duitser Christian Kukuk sloot de top van het klassement dan weer af op de 5de plaats. Hij zette met de Holstein-gefokte hengst Chubakko (Connor 48 – F: Wolfgang Soehner) de klok stil op 33.53 seconden.

 

Voor Bart Anthonissen was er nog een 6de plaats met Dreamcatcher Z (Diamant de Semilly – F: Roger Van Oproly) en voor Rachel Steffen een 12de plaats met Nero C (Clarence C – F: Yeguada Campos).

 

TAGS   |   GILLES DUNON   |   OMER KARAEVLI   |   VIRGINIE THONON

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions