Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/12/2018 03:57 - Mennen

Boyd Exell, Mister Mechelen 2018

Wat een topprestatie van de Kampioen der Kampioenen! Weer zet Boyd Exell twee foutloze omlopen neer en wint glansrijk de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen.

 

Voor aanvang van de wedstrijd, die met bijna een uur vertraging van start ging, werd het Belgische bronzen WEG-team met Edouard Simonet, Glenn Geerts en Dries Degrieck door Jan Devaere als voorzitter van de Nationale Mencommissie in de bloemetjes gezet. 

 

Dries Degrieck mocht nadien als voorrijder, buiten wedstrijd, de Wereldbeker openen en zette een mooi resultaat neer (153,15 + 4).

 

Zijn teamgenoten Edouard Simonet (151,74 + 12) en Glenn Geerts (148,29 + 12) gingen aanvallend van start maar tikten beide drie ballen af wat geen kans bood op een deelname aan de drive off. Hiervoor kwalificeerden zich net als gisteren Chester Weber (151,02 + 8), Bram Chardon (136,13 + 4) en Boyd Exell (131,38).

 

Voor de winnende ronde werd er niets aan het parcours gewijzigd, de drie gekwalificeerden startten vanaf nul zodat ieder een gelijke kans maakte. 

 

Chester Weber verbeterde zijn tijd met acht seconden maar zag in hindernis drie een bal vallen (143,11 + 4). Bram Chardon ging voor een snel en foutloos parcours, klokte af met een tijd van 132, 46 seconden en dacht hiermee zijn eerste plaats te bevestigen maar laatste starter Boyd Exell ging nog sneller door het parcours van Johan Jacobs. Het werd een helse rit met tweemaal erg spannende momenten waarbij de wereldkampioen snel en vakkundig ingreep, Boyd Exell werd Mister Mechelen 2018 met een foutloze omloop in een supertijd van 130,95 seconden! 

 

Benjamin Aillaud beleefde een hachelijke ervaring in de Mechelse Nekker. Aan een hoog tempo stuurde de Franse menner zijn span Lipizzaners naar de eerste hindernis waarbij hij in een korte wending na de A-poort zijn evenwicht verloor en van de marathonwagen viel. Aillaud trachtte nog enkele meters de leidsels te controleren maar door de hoge snelheid was dit onmogelijk. Gelukkig reageerde zijn navigator alert, hij nam plaats op de bok en bracht het span, met de hulp van het pistepersoneel, veilig tot stilstand. Benjamin Aillaud kwam er met de schrik vanaf, gelukkig!  

 

Mechelen 2018 uitslag CAI-W

 

Alle info in Dossier CAI-W Mechelen

Documenten :
r_f02_wc.pdf 

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions