Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/12/2018 13:28 - Jumping

Pius Schwizer snelt naar de overwinning!

Hét hoogtepunt van Jumping Mechelen is natuurlijk de Longines FEI World Cup die vanmiddag nog gesprongen wordt. Alvorens de wereldbeker van start gaat kwamen de ruiters en amazones van de CSI5* competitie zonet nog een laatste keer in de ring in de Prijs Stephex Stables, een 1.45m rubriek met barrage. 14 van de 42 combinaties wisten zich hiervoor te plaatsen nadat ze in de basisomloop de 0 op het scorebord wisten te houden.

 

Onze landgenoot Pieter Devos was degene die als eerste in de ring verscheen met zijn 9-jarige Jade Van Bisschop (Ogano Sitte). Devos zette direct alle gas open en toverde een chronotijd van 33.27 seconden op het scorebord. Een tijd waar de volgende combinaties hun tanden een voor een op stuk beten. Tot dat Eurohorse-ruiter Harrie Smolders in de ring verscheen. Smolders was vergezeld van de 14-jarige Zinius (Nabab de Reve), waarmee hij dag op dag een jaar geleden hier in Mechelen de Wereldbeker wist te winnen. Smolders nam alle risico en wist met zijn chronotijd van 32.16 seconden ruim een seconde onder de tijd van Devos te blijven.

 

De Duitser Christian Kukuk was de volgende die in de piste verscheen met zijn 8-jarige Botaro (Balou du Rouet). Met een gigantische versnelling naar de laatste oxer van Stephex gooide de stalruiter van Ludger Beerbaum nog alle remmen los, maar met zijn tijd van 32.57 seconden kwam hij net tekort om over Smolders te springen. Die bleek dan ook op weg naar een nieuwe overwinning hier in de Nekkerhal.

 

Maar dat was buiten de Zwitser Pius Schwizer gerekend. Schwizer kwam als 3de laatste aan de start met zijn 9-jarige Cortney Cox (Carlo) en wist met een chronotijd van 32.06 seconden Smolders nog naar de 2de plaats te verwijzen. Voor de Italiaan Piergiorgio Bucci tenslotte was er nog een 5de plaats. Hij stuurde de 9-jarige Cochello (Casall) naar een finishtijd van 33.52 seconden.

 

Voor Jos Verlooy en zijn 9-jarige Japatero VDM (Eldorado Van De Zeshoek) was er nog een 9de plaats.

 

TAGS   |   CHRISTIAN KUKUK   |   HARRIE SMOLDERS   |   PIERGIORGIO BUCCI   |   PIETER DEVOS   |   PIUS SCHWIZER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions