Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/12/2018 23:35 - Jumping

Koen Vereecke wint de GP Sport Vlaanderen!!

Opnieuw kippenvelmomenten vanavond in een uitverkochte Mechelse Nekkerhal! Koen Vereecke, die er tot op heden al een schitterend seizoen had opzitten, werd er de eindlaureaat in de Grote Prijs Sport Vlaanderen!

 

Met 41 verschenen ze aan de start in deze 1.50m hoge Grote Prijs. 14 van hen waren in goede doen en wisten zich te kwalificeren voor de barrage nadat ze in de basisomloop de 0 op het scorebord wisten te houden. Daarin was het dus Koen Vereecke die voor een schitterende overwinning wist te zorgen! Vereecke kwam met zijn 9-jarige merrie Jativia (Cardento VDL) als 5de in de ring en wist met zijn chronotijd van 33.25 seconden en niet te overtreffen prestatie neer te zetten.

 

De 2de plaats was voor de Duitser Daniel Deusser en zijn eveneens 9-jarige Jasmien Vd Bisschop (Larino), waarmee hij donderdagavond ook al 3de was in de BWM Masters. Deusser startte in eerste instantie vrij voorzichtig, maar naar het einde van de barrage toe dreef hij het tempo gevoelsgewijs op wat resulteerde in een finishtijd van 33.63 seconden. Het brons was voor de Zwitser Pius Schwizer, die  vergezeld was van de ook al 9-jarige About A Dream (Clinton). Schwizer had als 3de starter een chronotijd van 33.85 seconden op het scorebord gezet.

 

Net naast het podium strandde de Zweedse amazone Stephanie Holmén, die rijdt voor de stal van Europees Kampioen Peder Fredricson. Zij kwam met haar 12-jarige Flip’s Little Sparrow (Cardento VDL) als 2de in de  baan en zette de toon met een foutloze ronde in 34.97 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor Olivier Philippaerts met zijn 9-jarige hengst H&M Extra (Berlin). Zij wisten de finish te bereiken in 35.64 seconden en sloten zo de top van het klassement af.

 

Verderop in het klassement was er nog een 7de plaats voor Pieter Devos met Apart (Larino), een 8ste plaats voor Gregory Wathelet met Spike Van Withoeve (Sting Van Withoeve), een 9de plaats voor Jos Verlooy met Caracas (Casall) en een 12de plaats voor Gilles Thomas met Ducati Van Schuttershof (Kashmir Van Schuttershof). Opvallend is dat zij allen een springfout kregen in de BMW dubbelsprong.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions