Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/12/2018 18:12 - Dressuur

Hans Peter Minderhoud wint de WB dressuur!

Net voor de klok van 1 was vanmiddag op Jumping Mechelen hét moment gekomen voor de dressuurliefhebbers. Na enkele jaren afwezigheid stond er namelijk opnieuw een Wereldbeker dressuur op het programma.

 

Het was de Nederlander Hans Peter Minderhout die zijn favorietenrol helemaal wist waar te maken met zijn 10-jarige hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi). Minderhout kwam als allerlaatste in de baan en wist met een totaalscore van 83.665% de overwinning binnen te halen. Hij was bij 3 van de 5 jury’s ook de winnaar, bij de ander 2 werd hij 2de.

 

Het zilver was voor de Duitse amazone Helen Langehanenberg die hiervoor kon rekenen op de 16-jarige Damsy FRH (Dressage Royal). Zij won bij de andere 2 juryleden en werd verder 3 keer 2de wat haar een totaal opleverde van 82.880%. De 3de plaats was voor de Portugese Maria Caetano. Samen met haar 11-jarige Coroado (Rubi) behaalde zij een score van 80.160% en sloot daarmee het podium af.

 

Natuurlijk kwamen er ook enkel landgenoten aan de start van deze Wereldbeker. Het beste Belgische resultaat kwam van Jorinde Verwimp en haar 18-jarige Tiamo (Lester), die zijn laatste wedstrijd in Mechelen liep. Zij kregen van de jury een totaal van 74.120% en belandden zo op de 8ste plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions