Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/12/2018 14:38 - Jumping

CSI2* Mechelen: Thonon snelt naar winst!

Na de ochtendfinale voor de pony’s werd er op B-piste van Jumping Mechelen vanmiddag opnieuw een tandje hoger geschakeld met de Prijs Poels Equestrian, een 1.40m rubriek voor de CSI2* competitie. Het was de Waalse amazone Virginie Thonon die hierin de beste was met haar 8-jarige Kamara du Chabus (Vagabond de la Pomme). In een tabel A rechtstreeks op tijd snelde zij door de meet in 56.71 seconden en wist daarmee  de concurrentie ver achter zich te houden.

 

Christof Deraedt was degene die het dichtst in de buurt wist te komen van Thonon. Hij kruiste met de 11-jarige Haakon (Deauville de la Vie) echter de meet in 59.45 seconden en moest zo ook duidelijk zijn meerdere erkennen in de amazone. Zangesheide-amazone Angelique Rüsen nam de 3de plaats voor haar rekening. Zij was vergezeld van de 8-jarige Cooper I Z (Chellano Z) en wist een tijd van 59.65 seconden op het scorebord te zetten. De 4de plaats was opnieuw voor ons land en daarvoor zorgde Roy Hanlon met de 8-jarige Gema Start (Centauer Z). Zij hadden er 60.31 seconden voor nodig om de finish te bereiken en zagen zo net een podiumplaats aan hun neus voorbijgaan. De Nederlander Lars Kersten tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij klokte met de eveneens 8-jarige Kaddee van de Knuffel (Cassini II) af in 61.35 seconden.

 

Verderop in het klassement was er nog een 6de plaats voor Zoe Conter met Umour Noir de Crann (Kannan), een 7de plaats voor zus Emilie Conter met Ultrachic de Charmois (Quincy), een 8ste plaats voor Sander Kenis met Glostro (Indoctro), een 10de plaats voor Donaat Brondeel met d’Artagan Rr (Diamant de Semilly) en een 11de plaats voor Jeroen Appelen met Echos Son Z (Echo Van ’t Spieveld).

 

TAGS   |   ANGELIQUE RüSEN   |   CHRISTOPH DERAEDT   |   ROY HANLON   |   VIRGINIE THONON

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions