Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/12/2018 19:38 - Jumping

Arnaud Gaublomme wint 7-jarige hengsten!

De rubriek voor de 7-jarige hengsten kende zonet op Jumping Mechelen een sensationele barrage! 7 combinaties wisten zich hiervoor te plaatsen nadat ze in het de basisomloop alle balken netjes in de lepels wisten te houden.

 

De Duitser Christian Ahlmann zette als eerste starter in die barrage direct een héél scherpe tijd neer. In het zadel van de Zangersheide-gefokte Zampano Z (Zandor Z) snelde hij door de meet in 33.23 seconden! Helaas maakte hij zijn wending naar de laatste oxer iets te kort waardoor hij een springfout kreeg en finaal op de 4de plaats eindigde. Na de Fransman Clement Boulanger, die finaal 7de zou worden, was het dan de beurt aan onze landgenoten. De eerste die in de ring verscheen was Niels Bruynseels met zijn zwarte Di Cantero Van Ter Hulst Z (Diamant de Semilly). Bruynseels wist het opnieuw foutloos te houden en toverde een chronotijd van 36.27 seconden op het scorebord. Jeroen De Winter was de volgende kandidaat. Hij zette met de BWP-gefokte Leandor VG (Gitano Van Berkenbroeck) alles op alles en snelde door de meet in 35.60 seconden! Het leek een prestatie die niet meer te verbeteren viel, maar dat was zonder Arnaud Gaublomme gerekend... Gaublomme verscheen als voorlaatste starter in de ring met de Zangersheide-gefokte Plato De Muze Z (Plot Blue) en wist met een tijd van 35.52 seconden nog net onder de tijd van De Winter te duiken! Zo kregen we in deze 2de hengstenrubriek een integraal Belgisch podium!

 

Christian Ahlmann deed als laatste starter nog een ultieme poging met de Zangersheide-gefokte Solid Gold Z (Stakkato Gold), waarmee hij in september in Lanaken nog Wereldkampioen werd. Helaas kreeg hij opnieuw een springfout op de laatste oxer waarmee hij uiteindelijk op de 5de plaats strandde.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions