Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/12/2018 17:16 - Jumping

Jan Vermeiren wint hengstenrubriek 6-jarigen

De 2de dag van Jumping Mechelen staat traditioneel in het teken van de fokkerij met onder andere de finale van het vrijspringen voor de 2-jarigen en op de A-piste natuurlijk de hengstenproeven. In de rubriek voor de 6-jarige hengsten slaagden er zonet 9 combinaties in om de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zich te plaatsen voor de barrage. Het was Jan Vermeiren die de eindlaureaat werd met de BWP-gefokte Mr. Idol S, een zoon van Plot Blue uit de volle zus van Winningmood Van  De Arenberg. Vermeiren zette met het fokproduct van Albert Peffer van Starhorses een tijd neer van 40.56 seconden en wist daarmee de concurrentie achter zich te houden.

 

De 2de plaats was voor Bart Anthonissen die hiervoor kon rekenen op Mr Blue C (Mr. Blue). Hij zette met een tijd van 40.91 seconden ook een sterke prestatie neer, maar moet uiteindelijk toch het onderspit delven. Brons was voor de huidige nummer 1 van de wereld Harrie Smolders. Samen met de Zangersheide-gefokte Escape Z (Emerald Van ’t Ruytershof) kruiste hij de meet in 41.34 seconden en vervolledigde zo het podium. Jan Vermeiren nam naast de overwinning ook nog de 4de plaats voor zijn rekening. Met de BWP-gefokte Mr. Uno-K Van ’t Kattenheye (Numero Uno), waarmee hij afgelopen zomer nog de klassieke cyclus wist te winnen, kwam hij als eerste aan de start en wist hij de chrono te stoppen op 41.71 seconden. Laurent Nuyens tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij finishte met de BWP-gefokte Zalando Vh Schaarbroek Z (Zandor Z) in 42.70 seconden.

 

Verder was er nog een 6de plaats voor Nick Vrins met Chamertino Z (Chambertin), een 8ste plaats voor Axel Vandoorne met Best Choice van de Wareslaeghe Z (Best Man) en een 9de plaats voor Karline de Brabander met Mosito Van Het Hellehof (Elvis Ter Putte).

TAGS   |   BART ANTHONISSEN   |   HARRIE SMOLDERS   |   JAN VERMEIREN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions