Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/12/2018 23:44 - Jumping

Alberto Zorzi wint de CSI5* GP van London!

Op de London International Horse Show werd de vijfsterrencompetitie vanavond afgesloten met The Turkisch Airlines Olympia Grand Prix! Van de 30 combinaties die in de ring verschenen slaagden er 5 in om alle balken netjes in de lepels te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarbij helaas geen landgenoten want zowel François Mathy Jr. met zijn 10-jarige Uno de la Roque (Numero Uno) als Karel Cox met zijn 9-jarige Evert (Amadeus) verlieten de ring met 4 strafpunten en vielen zo net buiten de prijzen.

 

Het was de Italiaan Alberto Zorzi die de eindlaureaat werd in deze 1.60m hoge Grand Prix! De stalruiter van Jan Tops verscheen als allerlaatste in de ring en wist met zijn 10-jarige Ulane de Coquerie (L'Arc de Triomphe) de zege veilig te stellen door een tijd van 27.42 seconden op het scorebord te zetten. Na zijn 3de plaats van gisterenavond was er vanavond een 2de plaats voor de Nederlander Maikel van der Vleuten met zijn eveneens 10-jarige merrie Idi Utopia (Quasimodo Z). Van der Vleuten leek met het fokproduct van Jos Heynickx na een chronotijd van 28.64 seconden op weg naar de zege, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen tegen de Italiaan. De Portugese Kampioen Rodrigo Giesteira Almeida bekroonde zijn goed concours met een 3de plaats. Almeida beet in deze barrage met de 12-jarige GC Chopin's Bushi (Contendro II) de spits af en stopte de klok op 28.69 seconden. De Nederlander Doron Kuipers moest tevreden zijn met de eerste plaats naast het podium. Hij hield het met de 10-jarige Charley (Calido I) ook foutloos, maar was met zijn tijd van 29.83 seconden net iets te langzaam. De laatste in het rijtje der barragisten was de Brit Scott Brash. Hij verliet met de 9-jarige Hello Jefferson (Cooper Van De Heffinck) de ring met 12 strafpunten en werd zo 5de. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions