Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/12/2018 20:42 - Jumping

CSI5* London: Podiumplaats voor Mathy Jr.

Op The London International Horse Show stond de 1.55m hoofdrubriek reeds vanmiddag op de planning. 11 combinaties wisten daarin de basisomloop tot een goed einde te brengen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Onder hen ook onze landgenoten François Mathy Jr. en Olivier Philippaerts, die zo uitstekend aan hun concours zijn begonnen. Mathy Jr. wist zich zelfs te verzekeren van een plaats op het podium. In het zadel van zijn 10-jarige Uno de la Roque (Numero Uno) snelde hij door de meet in 29.90 seconden en nam zo de 3de plaats voor zijn rekening. Ook Philippaerts wist het met de 10-jarige Icos (Cicero Z Van Paemel) opnieuw foutloos te houden. Zijn finishtijd van 32.52 seconden leverde hem een 7de plaats op.

 

Het was de Ier Darragh Kenny die de eindlaureaat werd van deze hoofdrubriek. Hij stuurde de 11-jarige Cassini Z (Cassini II) naar een eindtijd van 29.87 seconden en stond zo al voor de 2de keer op het podium vandaag. Veel overschot had hij echter niet, want het was de Brit Robert Whitaker die hem op de hielen zat. Whitaker deed er met de 15-jarige Catwalk IV (Colman) maar 1 honderdste van een seconde langer over dan Kenny en greep dus net naast de winst. De 4de plaats was voor de Noorse ruiter Geil Gulliksen. Die klokte met de 17-jarige Edesa S Banjan (Toulon) af in 31.08 seconden en wist zo nog nipt de Nederlander Doron Kuipers voor te blijven. Kuipers, die eerder op de dag al de openingsrubriek wist te winnen, sloot met de 10-jarige Charley (Calido I) de top van het klassement af na een chronotijd van 31.36 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions