Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/12/2018 23:55 - Jumping

Edwina Tops-Alexander wint de LGCT Super GP!

Na een ware thriller heeft de Australische amazone Edwina Tops-Alexander zonet in Praag de Longines Global Champions Tour Super GP gewonnen! De 16 winnaars van de Grote Prijzen van de voorbije Longines Global Champions Tour plaatsten zich voor deze GP over 2 rondes.

 

Al in de eerste ronde werd het snel duidelijk dat het geen gemakkelijk opgave zou worden... Enkel Edwina Tops-Alexander en de huidige nummer 1 van de wereld Harrie Smolders slaagden erin om heelhuids door het parcours te komen. Ook Shane Breen wist het foutloos te doen, maar hij kreeg dan weer een strafpuntje voor tijd aangerekend. Met Nicola Philippaerts en Gregory Wathelet verschenen er ook 2 landgenoten aan de start van deze superfinale. Wathelet kreeg daarin met Iron Man van de Padenborre (Darco) 5 strafpunten terwijl Philippaerts met H&M Chilli Willi (Casall) de ring verliet met 4 strafpunten.

 

In de tweede ronde verschenen de ruiters in de ring op basis van hun resultaat uit de eerste ronde. Lorenzo De Luca, die in de eerste ronde 8 strafpunten verzamelde, zette daarin de toon met zijn Ensor de Litrange LXII (Nabab de Reve). Hij bleef foutloos en stopte de klok op 59.45 seconden. Lang kon de stalruiter van Stephan Conter echter niet genieten, want zijn resultaat werd meteen verbeterd door de Brit Maher met de 9-jarige Explosion W (Chacco Blue). Zij gingen aan de leiding met 8 strafpunten in 59.40 seconden.

 

Enkele combinaties later verscheen Wathelet opnieuw in de ring. Hij zette met zijn Iron Man een sterkte prestatie neer en leek op weg naar een keurige nulronde, tot ... de laatste hindernis. Iron weigerde op de Longines muur en ook een 2de poging bleek tevergeefs.

 

Vervolgens was het de beurt aan de ruiters die in de eerste ronde 4 strafpunten verzameld hadden en de eerste in dat rijtje was de Nederlander Frank Schuttert. De stalruiter van Jos Lansink deed wat van hem verwacht werd en stuurde zijn 10-jarige Chianti’s Champion (Champion du Lys) foutloos rond in 64.91 seconden. Daniel Deusser was de volgende kandidaat. Hij bleef met zijn 10-jarige Tobago Z (Tangelo Van De Zuuthoeve) in 59.20 seconden ruim onder de tijd van Schuttert, maar kreeg onderweg helaas een springfout. Vervolgens verscheen Ludger Beerbaum in de ring met zijn 15-jarige Casello (Casall). Hij begon even aarzelend, maar nam toch de leiding nadat hij de chrono wist te stoppen op 61.56 seconden. Nicola kreeg met zijn H&M Chilli Willi 3 springfouten en kon helaas geen rol van betekenis meer spelen.

 

De Ier Shane Breen verscheen als 3de laatste in de ring met zijn 10-jarige Ipswich van de Wolfsakker (London). Hij kreeg echter meteen springfouten op de hindernissen 2, 3 en 4 en na nog een springfout op hindernis 8 besloot hij de strijd vroegtijdig te staken. Met nog 2 combinaties te gaan steeg de spanning.

 

Dan was het de beurt aan Harrie Smolders met 14-jarige Zinius (Nabab de Reve). Smolders krijgt echter direct een springfout op hindernis 2 en moet zo direct een tandje bijsteken voor onder de tijd van Beerbaum te blijven. Op hindernis 8 gaat het echter opnieuw mis en op de daaropvolgende hindernis weigert Zinius en komt Smolders ten val... Gelukkig zonder erg.

 

Alle drukt ligt dan bij Edwina Tops-Alexander, die als allerlaatste in de ring verschijnt. Een foutloze ronde is voldoende, maar wat als er onderweg toch een balk valt? De vrouw van organisator Jan Tops begint met haar 11-jarige California (l’Esprit) aan een keurige vlotte ronde... Tot ook hindernis 8 naar beneden komt... Tops-Alexander zet in het laatste stuk nog even alles op alles en weet in 61.08 seconden nog net onder de tijd van Beerbaum te duiken! Zo blijft de eerste Super GP gewoon in eigen huis!

 

Klik hier voor de uitslag

 

TAGS   |   EDWINA ALEXANDER   |   FRANK SCHUTTERT   |   LUDGER BEERBAUM

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions