Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/12/2018 21:43 - Jumping

LGCT Praag: Guery wint de openingsrubriek!

Om 17.00u werd vanavond in Tsjechië het startschot gegeven van de eerste editie van de Global Champions Prague Playoffs! Het waren de ruiters en amazones van de CSI5* competitie die direct aan de bak moesten en het was ook direct een Belg die bovenaan het klassement stond! In deze 1.45m/1.50m rubriek was het namelijk Jérôme Guery die triomfeerde met zijn 12-jarige Garfield de Tiji des Templiers (Quasimodo). Guery wist de klok te stoppen op 54.55 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te houden.

 

De Italiaan Piergiorgio Bucci was degene die het dichtst in de buurt wist te komen van onze landgenoot. Hij kruiste met de 9-jarige ruin Cochello (Casall) de meet in 54.77 seconden en kwam uiteindelijk net tekort voor de overwinning. De 3de plaats was voor vice-Wereldkampioen Martin Fuchs. In het zadel van de 11-jarige Cristo (Cristo) kwam hij over de meet in 55.01 seconden en verzekerde zich zo ook van een plaats op het podium. De Amerikaanse amazone Laura Kraut haalde het podium dan weer net niet... Zij zette met de 12-jarige Deauville S (Diamant de Semilly) de klok stil op 55.84 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. De laatste die zich naar een plaats in de top 5 van het klassement wist te rijden was de Brit Ben Maher. Hij klokte af in 57.26 seconden en rekende daarvoor op de 9-jarige Winning Good (Winningmood Van De Arenberg).

 

Ook Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) en Nicola Philippaerts met H&M Chilli Willi (Casall) wisten de 0 op het scorebord te houden, maar vielen buiten de prijzen.

 

TAGS   |   JEROME GUERY   |   MARTIN FUCHS   |   PIERGIORGIO BUCCI

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions