Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/06/2018 21:50 - Jumping

CSI2* Opglab.: Ijzersterke Dries Dekkers!

In het Sentower Park in Opglabbeek startte vanmiddag de CSI2* competitie met de Prijs About Horses, een 1.40m rubriek die gold als kwalificatie voor de Longines Rankingproef van morgenavond en de Grote Prijs van zondag! Met maar liefst 198 combinaties aan de start werd het eindklassement opnieuw opgesplitst in twee deelklassementen.

 

Het werd in ieder geval de middag van Limburger Dries Dekkers! Hij kwam bijzonder sterk voor de dag en wist in beide klassementen de overwinning voor zijn rekening te nemen! In het eerste klassement triomfeerde hij met de 11-jarige hengst D&J Havanna (Griseldi), die eerder dit jaar nog werd goedgekeurd voor het BWP-stamboek. In een tabel A rechtstreeks op tijd kwam hij over de meet in 53.08 seconden en wist zo het overige deelnemersveld achter zich te laten. De 2de plaats was voor de Brit Graham Babes, die zich eerder op de dag ook al wist te klasseren bij de jonge paarden. Hij stuurde de 12-jarige Boucheron (Valentino) door de meet in 53.57 seconden. De 3de plaats bleef opnieuw in eigen land en dankzij Gilles Detry en de 9-jarige Catwalk Harry (Verdi TN). Zij kruisten de meet in 55.52 seconden en vervolledigden zo het podium. De Brit George Whitaker was hier goed voor de 4de plaats. Hij finishte in 56.32 seconden en kon daarvoor rekenen op de 9-jarige Strides Hatton’s Treasure (Billy Mexico). De laatste die zich een plaats in de top 5 wist toe te eigenen was de Nederlandse amazone Stefanie Heins. Hij bracht de 16-jarige Silverado (Orlando) aan de meet in 56.66 seconden.

 

Verder was er in dit klassement nog een 11de plaats voor Catherine Van Roosbroeck met Qiazetta Z (Quasimodo Z), een 16de plaats voor Jessica Geurts met Harkito van den Berg (Darco), een 19de plaats voor Damien Haelterman met Faran (Querly Elvis) en een 20ste plaats voor Dieter Vermeiren met Kingston Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof).

 

Voor de overwinning in het tweede klassement kon Dekkers dan weer rekenen op de 11-jarige Hippos van de Rostal (d’Ukase). Hiermee bereikte hij de eindmeet in 53.41 seconden. In het zadel van de 13-jarige Cachacco Blue (Chacco Blue) was de 2de plaats dan voor de Duitser Hans-Dieter Dreher. Zij deden er 54.89 seconden over om hun omloop tot een goede einde te brengen. Vervolgens kregen we 2 keer Nederland met op de 3de plaats Doron Kuipers en de 11-jarige Homer de Muze (Nabab de Reve). Kuipers klokte af in 56.28 seconden en wist zo net Michael Greeve achter zich te houden. Die werd na een chronotijd van 56.48 seconden dus 4de en had daarvoor de 9-jarige hengst Big Star Jr KZ (Big Star) gezadeld. De Zweed Alexander Zetterman mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaats. Hij stuurde de 8-jarige Mama Mia (Click And Cash 1155) rond in 57.01 seconden.

 

Voor Vicky van de Poel was er nog een 8ste plaats met Frenchy Vds (Cornet Obolensky), voor Gilles Detry een 13de plaats met Catwalk Kobe Of Ballmore (Chacco Blue), voor Bert Prouvé een 15de plaats met A Brok (Balebeh) en voor Chloé Vranken een 23ste plaats met Emir De Vy (Calvaro).

 

TAGS   |   DORON KUIPERS   |   DRIES DEKKERS   |   GILLES DETRY   |   GRAHAM BABES   |   HANS DIETER DREHER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions