Stephex Horse Trucks

Finalisten FEI Jumping Ponies' Trophy bekend
Jumping Mechelen
30/11/2018 11:58
3 min
Jumping Mechelen

Finalisten FEI Jumping Ponies' Trophy bekend

De twintig finalisten van de FEI Jumping Ponies’ Trophy zijn gekend. Sinds oktober streden een aantal van de beste ponyruiters ter wereld om een plaatsje in de finale op Jumping Mechelen. De FEI Jumping Ponies’ Trophy kan je gerust beschouwen als een wereldbeker voor de sterren van de toekomst. Vlaanderens Kerstjumping is dan ook zeer trots om voor de tweede keer op rij het slotstuk van deze mooie competitie te organiseren.

Wereldbeker voor de jeugd

De FEI Jumping Ponies’ Trophy is misschien geen officiële World Cup maar kan wel probleemloos in het rijtje van de grootste events ter wereld gaan staan. Met, oa., een indrukwekkend internationaal deelnemersveld, een spannende competitieformule en wedstrijden op de mooiste hippische events in West-Europa, heeft de Trophy immers alles in huis.

Het initiatief werd drie jaar geleden gelanceerd door niemand minder dan Ludo Philippaerts, Rodrigo Pessoa en Peter Bollen, sportdirecteur van Jumping Mechelen. Peter: “Tot 2016 stonden er tijdens het winterseizoen weinig grootse wedstrijden voor ponyruiters op het programma. Met de FEI Jumping Ponies’ Trophy willen we de Olympische atleten van de toekomst motiveren en voorbereiden op een prachtige carrière.” De kwalificatiewedstrijden gingen dit jaar door in Herning, Lyon en Stuttgard. Peter: “We kozen bewust voor topevenementen waar onze jeugd genoot van een prachtige infrastructuur, de piste deelde met wereldsterren en proeven reed onder grote publieke belangstelling. Dat zal ook het geval zijn in Mechelen. We hebben de beslissende ronde op zondag net na de World Cup Jumping op het programma staan. Dit wordt dus niet alleen een hoogtepunt voor de deelnemende ponyruiters, maar ook voor de Kerstjumping zelf. Ons publiek wil de helden van de toekomst zeker en vast al wat beter leren kennen.”

20 finalisten

Enkel de twintig beste ruiters van de voorbije kwalificatiewedstrijden treden aan op Jumping Mechelen. Aan de leiding van het klassement staat momenteel de Portugese Molly Hughes Bravo. Zij is de dochter van springruiter Miguel Bravo en de Ierse Marion Hughes, die ooit nog de Wereldbeker in Mechelen won. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar Molly’s neef Seamus Hughes-Kennedy. Ook hij is opnieuw geselecteerd voor de finale.

De Belgische driekleur wordt verdedigd door Aline Sercu. Haar kennen we onder andere als eindoverwinnaar van de Gouden Laars. Ze kijkt al erg uit naar haar deelname. Aline: “De proeven zullen gegarandeerd hoog en technisch gebouwd worden. Maar ik zie het helemaal zitten. In Lyon liep het even mis toen mijn pony Opaline Optima (Orchid’s Romario) struikelde in de driespong. Maar op de laatste kwalificatie in Stuttgart waren we weer helemaal terug. Opaline is mooi in vorm en mijn trainers Marc en Pieter De Brabandere hebben me goed voorbereid. Deze serie is ongetwijfeld één van de mooiste ervaringen uit mijn leven. Het smaakt naar meer, wie weet wel naar een professionele carrière in de toekomst.”

Programma finale FEI Jumping Ponies Trophy

  • Donderdag 27/12 | 13u. | Barema C | 1.30 m. | Presented by Cavalor
  • Vrijdag 28/12 | 16u.15 | Barema A HOC | 1.35 m. | Presented by TAO
  • Zondag 30/12 | 17u.15 | Barema A - 2 rondes | 1.35 m. | Presented by Jumping Mechelen

Een overzicht van de gekwalificeerden:

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap