Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/11/2018 11:24 - Jumping

CSI Parijs: Guery en Conter in de top 10!

De openingsdag van de Longines Masters van Parijs werd gisterenavond afgesloten met een 1.45m rubriek waar zowel de ruiters en amazones van de CSI5* competitie als die van de CSI2* competitie in de ring verschenen. Wel werd er voor beide competities een apart klassement opgemaakt.

 

In de CSI5* competitie was het Jérôme Guery die zich in de prijzen wist te rijden. Samen met de 9-jarige Jelly Belly van het Eikenhof (Chopin van het Moleneind) hield hij de 0 op het scorebord en strandde hij op de 8ste plaats nadat hij de klok wist te stoppen op 61.46 seconden. De winst ging naar de Amerikaan Spencer Smith die voor deze rubriek de 11-jarige Happiness (Burggraaf) had gezadeld. Smith reed door de finish in 53.09 seconden en wist zo de concurrentie te verschalken. Net na Smith kwam de Ierse ruiter Billy Twomey. Die kruiste met de 14-jarige Ardcolum Duke (Gypsy Duke) de meet in 53.76 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort voor winst. De laatste die zich van een plaats op het podium wist te verzekeren was de Française Félicie Bertrand, die sinds kort de toppaarden van Genevieve Megret onder het zadel heeft. Zij kwam met de 10-jarige Urano de Cartigny (Diamant de Semilly) aan de meet in 56.88 seconden.

 

In het klassement van de CSI2* competitie waren het de zusjes Emilie en Zoe Conter die voor de Belgische prijzen wisten te zorgen. Emilie werd met de 10-jarige Mufasa (Wandor van de Mispelaere) 7de na een finishtijd van 62.93 seconden terwijl Zoe met de 9-jarige Dragonfly de Longchamps (Clinton) de 11de plaats voor haar rekening nam, dit na een chronotijd van 64.90 seconden.

 

Hier was het de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf die de eindlaureate werd. Zij snelde met de 13-jarige Raia d’Helby (Chapultepec) door de chrono in 55.77 seconden en was zo ruim sneller dan de concurrentie. De 2de plaats was voor de Fransman Jacques Helmlinger met zijn 11-jarige Tonic Des Mets (Ogrion Des Champs). Zij hadden er 57.51 seconden voor nodig om de finish te bereiken. De 3de plaats tenslotte was voor de Britse Louise Saywell, die zich eerder op de dag ook al wist te klasseren in de openingsrubriek. Zij zette met de 10-jarige Golden Wave OL (Nartago) de klok stil op 58.99 seconden.

 

TAGS   |   BILLY TWOMEY   |   CHARLOTTE BETTENDORF   |   EMILIE CONTER   |   FELICIE BERTRAND   |   JACQUES HELMLINGER   |   JEROME GUERY   |   LOUISE SAYWELL   |   SPENCER SMITH   |   ZOE CONTER

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions