Stephex Horse Trucks

National Free Jump Contest: 2x Zangersheide
Stéphanie Hooyberghs
14/11/2018 13:25
18/03/2023 03:25
2 min
Paardenfotograaf.be

National Free Jump Contest: 2x Zangersheide

De jonge fokkers van Wambeek organiseerden op 11 november voor de zevende keer de National Free Jump Contest powered by STX, een wedstrijd vrijspringen die doorgaat bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat. Voor het eerst in de geschiedenis namen er net geen 200 paarden en pony’s deel.

Air Jordan Z, Cicero Z en I Am Moerhoeve’s Star leverden de winnaars. Herman Van Den Broeck, Henry Brugier, Tim Van Tricht, Johan Bijloos, Erik De Winter en Dieter Laheyne jureerden.

In de reeks voor vrouwelijke tweejarigen was de overwinning voor Air Love Bull’s Eye Z (Air Jordan Z x Echo van ’t Spieveld) van Andres Vervisch, gefokt door Mathias Ockerman. Deze merrie kwam als eerste aan de start en eindigde met 82 punten, waarmee ze de overwinning veilig stelde met een voorsprong van zes punten. De tweede plaats werd gedeeld door Quismé van Spieringenberg (Denzel van ’t Meulenhof x Nabab De Reve) van Stijn Depelseneer en door Queen Pleasure vd Slypshoek (For Pleasure x Cooper vd Heffinck) van Lieven Lammers en Maaike Coene. Quismé van Spieringenberg is een kleindochter van Illusionata van’t Meulenhof die 1.60m springt met William Whitaker.

Ook bij de mannelijke tweejarigen ging de overwinning naar een Zangersheide geregistreerd paard, namelijk naar Cuba Libre van Paemel Z. Hengstenhouderij Dekens stelde deze nakomeling van Cicero Z van Paemel x Calvaro Z van stoeterij van Paemel voor. Hij won het met vier punten van Commander HK Z (Comme Il Faut x Emerald vh Ruytershof) die op de tweede plaats eindigde. Commander behoort toe aan Tim van Hal en Olivia Kinneson van Halkin Stables. Rene Dupont mocht met Kiwi du Colroy (Jingo di Dieu d’Arras x Nabab de Reve) de derde plaats in ontvangst nemen.

Net zoals vorig jaar zorgde I Am Moerhoeve’s Star voor de winnaar bij de driejarigen. Hiermee haalde Frederik en Erik Dekens een tweede overwinning binnen, ditmaal met de BWP geregistreerde merrie Parise van den Dael (I Am Moerhoeve’s Star x For Passion D’Ive Z). De tweede plaats was weggelegd voor Penturio Van Strijtem (Centurio 22 x Vancouver d’Auvray) van Marc en Kristof De Pauw die zich met slechts één punt verschil gewonnen moesten geven. Met opnieuw één punt verschil finishte Hendrik Vandorpe als derde met Pistoia du Bois (Indoctro x Kashmir van Schuttershof).

In de reeks voor pony’s waren er dertien deelnemers. Stal Prinseveld nam de volledige top drie in en was hiermee de overduidelijke winnaar. Upendo Prinseveld DSC (Quint Van De Groenheuvel x Kanshebber) pakte de zege, gevolgd door Orchid’s Manique (Kanshebber x Kantje’s Ronaldo) en Zion II VDK (Zeppe van de Ijsseldijk NPA x Zenzi Boy VDK).

Alle foto’s vindt u op Paardenfotograaf.be.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap