Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/12/2018 11:27 - Algemeen

Broers Philippaerts eindwinnaars GCL

Nicola en Olivier Philippaerts hebben samen met hun teamgenoten Ben Maher, Martin Fuchs en Emily Moffitt de eindwinst in de Longines Global Champions League op zak gestoken. Hun team 'London Knights' won dit jaar vijf van de achttien wedstrijden. Eergisteren waren Ben Maher en Nicola Philippaerts de beste in Doha. In de algemene eindstand van de Longines Global Champions Tour eindigt Nicola Philippaerts op een knappe derde plaats.
 
Nicola Philippaerts kan terugblikken op een uitstekend seizoen in de Longines Global Champions Tour 2018. Half juni won hij samen met H&M Harley v/d Bisschop in Cascais. Eén maand later pakte hij met H&M Chilli Willi de zege in Chantilly. In de slotwedstrijd in GP eindigde de Belgische combinatie op de 18eplaats. Eerder op de dag bleven Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi, samen met teamgenoot en algemeen eindwinnaar van de Longines Global Champios Tour Ben Maher, als enige combinatie foutloos in de teamcompetitie. Voor H&M Chilli Willi was het de zoveelste dubbele foutloze omloop van het seizoen. De London Knights wonnen dit jaar vijf van de achttien wedstrijden en zijn eindwinnaar van de Longines Global Champions League.
 
“Dit was een fantastisch seizoen. Een grand cru” zegt Nicola Philippaerts. “Zowel in de Longines Global Champions Tour als in de Longines Global Champions League sta ik op het podium. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik kijk nu al uit naar de finale in Praag halfweg december. Mijn paarden hebben dit jaar fantastisch gesprongen. Getuige daarvan de unieke derde plaats in de individuele eindstand en de eindwinst bij de teams.”
 
Olivier Philippaerts was afgelopen weekend aan het werk in Sentower Park en deelt in de teamvreugde. “Dit is een fantastisch resultaat. De bekroning van een mooi en lang seizoen. Halfweg de competitie stonden we aan de leiding en we zijn erin geslaagd om die koppositie tot het einde vast te houden. Makkelijk was dat niet want alle achttien de wedstrijden tellen mee voor het klassement waardoor het snel kan veranderen. We hadden een goed team met sterke paarden en presteerden zeer constant. De goede planning heeft zeker bijgedragen tot dit succes. Ik kijk nu uit naar de finale in Praag waar we de eindzege nog wat meer glans willen geven.”

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions