Ben Maher wint de LGCT GP van Doha!
10/11/2018 21:20
18/03/2023 08:35

De Britse ruiter Ben Maher heeft vanavond in Doha de kers op de taart gezet in de afsluitende Longines Global Champions Tour Grand Prix! Maher was voor aanvang van het concours in Doha al winnaar van het eindklassement en schreef vanavond ook de laatste Grand Prix van het seizoen op zijn naam! In een barrage met 9 deelnemers finishte hij met zijn 9-jarige Explosion W (Chacco-Blue) in 35.50 seconden en wist zo de concurrentie te verschalken.

De 2de plaats was voor regerend Europees Kampioen Peder Fredricson. Die koos in deze GP voor de 10-jarige Hanson WL (Hip Hop) en toverde een finishtijd van 36.34 seconden op het scorebord. De Nederlandse nummer 1 van de wereld Harrie Smolders nam dan weer de 3de plaats voor zijn rekening. Samen met de 14-jarige Don VHP Z N.O.P. (Diamant de Semilly) kwam hij over de eindmeet in 36.94 seconden. Net naast het podium strandde de Italiaanse Stephex-ruiter Lorenzo de Luca. Die klokte met zijn WEG-paard, de 10-jarige Irenice Horta (Vigo d’Arsouilles), af in 37.19 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. De Australische amazone Edwina Tops-Alexander mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaat. Zij reed de 11-jarige California (l’Esprit) door de meet in 37.71 seconden.

Ook Pieter Devos was met zijn Espoir (Surcouf de Revel) een van de barragisten. Hij kreeg echter een springfout en viel zo juist buiten de top 5 van het klassement. Gregory Wathelet kreeg met MJT Nevados S (Calvados Z), waarmee hij vorige week in Luik nog de GP wist te winnen, een springfout in de basisomloop en werd nog 10de.