Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/09/2018 22:43 - Jumping

LGCT Doha: Cox en Devos in de top 5!

Maar liefst 16 combinatie wisten zich vanavond op de Longines Global Champions Tour van Doha te plaatsen voor de barrage in de 1.55m hoofdrubriek, onder wie 4 Belgen! Daarvan wist Karel Cox voor de beste Belgische prestatie te zorgen met zijn 10-jarige hengst Dubin Van Overis Z (Darco). Cox hield alle balken netjes in de lepels en bezette de 4de plaats na een chronotijd van 45.81 seconden. Pieter Devos kwam dan weer net na Cox op de 5de plaats. Hij deed er met zijn eveneens 10-jarige merrie Claire Z (Clearway) maar 1 honderdste van een seconde meer over om zijn barragerit af te leggen.

 

De winst was voor de Duitser Christian Ahlmann. Die stuurde de 11-jarige Caribis Z (Caritano) naar een finishtijd van 45.06 seconden en wist daarmee de concurrentie te verschalken. De 2de plaats was voor de Nederlander Harrie Smolders en zijn 14-jarige Emerald Van ’t Ruytershof (Diamant de Semilly). Smolders deed met een tijd van 45.61 seconden een goede poging, maar kwam uiteindelijk ruim een halve seconde tekort om Ahlmann van de troon te stoten. De laatste die het nog beter wist te doen dan onze landgenoten was de Ier Shane Sweetnam. Die kruiste met de 10-jarige Main Road (Heartbeat) de meet in 45.80 seconden en werd zo 3de.

 

Ook Gregory Wathelet was met de 10-jarige Qualido 3 (Quicksilber) een van de barragisten. Hij dook met zijn tijd van 44.29 seconden zelfs onder de winnende tijd, maar kreeg helaas een springfout onderweg.

 

TAGS   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   HARRIE SMOLDERS   |   KAREL COX   |   PIETER DEVOS   |   SHANE SWEETNAM

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions