Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/09/2018 07:23 - Jumping

CSI3* Opglab.: Winst voor Anthony Wellens!

Maar liefst 131 combinaties verschenen gisterenavond in het Limburgse Sentower Park aan de start in de 1.40m hoge kwalificatierubriek voor de Longines Rankingproef van aanstaande zondag! Hierdoor werd het totaalklassement opnieuw opgesplitst in 2 deelklassementen.

 

In het eerste deelklassement was het de Amerikaan Michael Hughes die bovenaan het podium mocht plaatsnemen. Hij reed in de 2de fase de 11-jarige Triomphe Kervec (Kannan) naar een finishtijd van 26.57 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten. De 2de plaats was voor de Ierse ruiter Billy Twomey. Hij kruiste met de 14-jarige Ardcolum Duke (Gypsy Duke) echter de meet in 27.60 seconden en kwam zo ruim een seconde tekort om Hughes van de troon te stoten. Op de 3de plaats kregen we met Andres Vereecke de eerste Belg in het klassement. Hij zadelde de 10-jarige Chevignon (Lord Z) en stopte de klok op 28.07 seconden. Net naast het podium strandde de Fransman Gregory Cottard, die eerder op de dag al de 1.30m hoofdrubriek van de CSI1* competitie wist te winnen. Hij kwam met de 7-jarige Bibici (Norman Pre Noir) over de meet in 28.20 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. De Nederlander Bart Bles tenslotte mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaats. Hij zette een tijd neer van 28.79 seconden en kon daarvoor rekenen op de 9-jarige Evabellie W (Colman). Voor Kim Thiry was er verder nog een 9de plaats met Il Gagne van de Kade Heyde (Winningmood Van De Arenberg).

 

In het tweede deelklassement was het Anthony Wellens die de overwinning in eigen land wist te houden. Samen met de 11-jarige Hope van het Krekelhof (Chin Chin) zette hij een tijd van 26.91 seconden op het scorebord en wist zo de concurrentie te verschalken. De 2de plaats was voor de Italiaan Giampiero Garofalo. Die zadelde de 9-jarige Emo (Vleut) en reed de hengst door de meet in 27.85 seconden. De Ier Gerard O’Neill nam dan weer de 3de plaats  voor zijn rekening. Hij kwam met de 8-jarige Castlefield Cass (Cassidee) over de meet in 28.16 seconden en had zo exact een halve seconde voorsprong op lijn landgenoot Darragh Kenny. Die moest zo met de 10-jarige Carlson 93 (Contendro I) tevreden zijn met een plaats net naast het podium. De 5de plaats tenslotte was voor de Brit Miles Jon O’Donnell. Die had er met de 12-jarige Borsato (Contendro I) 29.17 seconden voor nodig om de meet te bereiken.

 

Voor Jens Vandenberk was er nog een 7de plaats met Tyson AZ (Tsar Hero), voor Christophe Vanderhasselt een 9de plaats met Caroline T. Z (Contendro), voor Gilles Thomas een 12de plaats met Calleryama (Casall) en voor Pieter Clemens een 16de plaats met Fortaleza (Sydney).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions