Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/08/2018 22:31 - Jumping

LGCL Doha: Wathelet 4de in eerste ronde!

Op de Longines Global Champions Tour van Doha heeft onze landgenoot Gregory Wathelet zich in de vooravond in de kijker weten te rijden in eerste ronde van de Longines Global Champions League! Wathelet, die afgelopen zondag nog de CSI4* GP van Luik aan zijn palmares wist toe te voegen, kwam met de 10-jarige Qualido 3 (Quicksilber) over de meet in 73.95 seconden en kwam zo net tekort voor een plaatsje op het podium.

 

De individuele winst ging naar de Duitser Ludger Beerbaum. Die zadelde voor deze eerste ronde zijn 15-jarige merrie Chiara (Contender) en zette met haar een eindtijd neer van 72.95 seconden. De 2de plaats voor de Israëlische amazone Danielle Goldstein. Die kwam door de chrono in 73.24 seconden en kon daarvoor rekenen op de 12-jarige Lizziemary (Cabri d’Elle). Ook de Brit Ben Maher wist nog een beter resultaat neer te zetten dan Wathelet. Hij zette met de 9-jarige Explosion W (Chacco Blue) de klok stil op 73.36 seconden en werd zo 3de. De Fransman Julien Epaillard, die vanmiddag zijn concours al startte met winst in de openingsrubriek, nam de 5de plaats voor zijn rekening. Hij kruiste met de 9-jarige Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres) de meet in 74.91 seconden.

 

Ook Nicola Philippaerts en zijn 10-jarige H&M Chilli Willi (Casall) wisten alle balken netjes in de lepels te houden. Met hun tijd van 79.60 seconden waren ze individueel nog goed voor de 10de plaats.

 

Longines Global Champions League

 

Wat de teamcompetitie betreft zijn het de London Knights van Phililppaerts en Maher die aan de leiding gaan na ronde een. Zij haalden een totaalscore van 0 strafpunten in een tijd van 152.96 seconden. De Rome Gladiators van Lorenzo De Luca met Irenice Horta (Vigo D’Arsouilles) en Laura Kraut met Zeremonie (Cero) nemen voorlopig de 2de plaats voor hun rekening. Ook zij hielden beiden de 0 op het scorebord en deden er in totaal 154.55 seconden over. Het brons is voorlopig voor de Doha Fusan Qatar van Michael Whitaker met Strides Hilanasterne (Montender) en Bassem Mohammed met Gunder (Thunder Van De Zuuthoeve). Ook zij hielden alle balken in de lepels, maar behaalden 1 strafpuntje voor tijd.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions