Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/02/2018 16:45 - Jumping

CSIYH1* Luik: Wathelet achter Arroyave!

Net als in het Azelhof in Lier kwamen vanmorgen ook in Luik de 6- en 7-jarige paarden als eerste terug in de ring. In tegenstelling tot gisteren, waar zij gewoon een clear round sprongen, werd er vandaag wel gesprongen voor een klassement en dat was zeer naar de zin van onze landgenoten! Maar liefst 6 van hen wisten zich te verzekeren van een plaats in de top 10 van het klassement. Het beste Belgische resultaat kwam van Gregory Wathelet met zijn Holstein-gefokte Carleyle (Connor – F: Oleksandr Kostenko). Wathelet finishte in de 2de fase in 33.05 seconden en moest met die chronotijd enkel de Colombiaan Dayro Arroyave voor zich dulden. Die was met de KWPN-gefokte Gylord Carthago (Mylord Carthago – F: Stoeterij Black Horses) aan de meet gekomen in 32.79 seconden en wist zo opnieuw een Belgische overwinning te voorkomen.

 

De 3de plaats was voor de Luxemburger Victor Bettendorf, die gisteren nog de 1.40m openingsrubriek wist te winnen en zo Jos Verlooy wist voor te blijven. Bettendorf reed de BWP-gefokte Mister Tac des Fusains (Nonstop – F: Edmond Meyers) naar een chronotijd van 33.16 seconden en vervolledigde zo het podium. De andere plaatsen in de top 5 van het klassement bleven in eigen land met op de 4de plaats Thibault Philippaerts en de KWPN-gefokte Gracile (Quasimodo Van De Molendreef – F: Vbbm Te Poele). Zij wisten de klok te stoppen op 33.63 seconden en strandden zo net naast het podium. Amazone Celine Schoonbroodt-De Azevedo tenslotte legde beslag op de 5de plaats. Zij had er met de SF-gefokte Boheme de Fleyres (Vargas de Ste Hermelle – F: EARL Domaine de Fleyres) 33.99 seconden voor nodig om haar barragerit af te leggen.

 

François Mathy Jr. werd nog 6de met Hello Diamant (Diamant de Semilly – F: Silvio Benini), Ann Carton-Grootjans 7de met Malissa de Muze (Vigo D’Arsouilles – F: Heli De Baere), Nicola Philippaerts 10de met Quincasco Van ’T Koningshof Z (Quinar Z – F: Jan Jochems) en Celine Schoonbroodt-De Azevedo ook nog 12de, ditmaal met de BWP-gefokte Laurens –S (Spartacus – F: Sylvain De Wreede).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions