Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/10/2018 22:01 - Jumping

CSI2* Opglabbeek: Dekkers start met winst!

In het Limburgse Sentower Park verschenen vanmiddag maar liefst 136 combinaties aan de start in de 1.40m openingsrubriek, waardoor het eindklassement opnieuw werd opgesplitst in twee verschillende delen.

 

In het eerste deel was het de Tsjechische amazone Emma Augier De Moussac die triomfeerde. Augier De Moussac, die zich ook 2 weken geleden al verschillende keren in de prijzen wist te rijden, stuurde haar 9-jarige Rubio Monocoat Electric (Ukato) door de eindmeet in 56.91 seconden en wist zo de overige deelnemers overtuigend achter zich te laten. De Italiaanse Linda Bratomi was degene die het dichtst in de buurt wist te komen. Zij kwam met de 9-jarige Jadetta van het Mettenhof (Sandro Boy), die tot voor enkele maanden gereden werd door Jan Vlemmix, echter aan de meet in 59.33 seconden en moest zo duidelijk haar meerder erkennen in de Augier De Moussac. Op de 3de plaats kregen we met Gregory Wathelet de eerste Belg in het klassement. Hij zadelde de 9-jarige Spike Vd Withoeve (Sting Vd Withoeve) en wist de klok te stoppen op 60.54 seconden. Plaats 4 ging opnieuw naar Italië en daarvoor zorgde Raffaele Valente met de 14-jarige Kannella (Kannan). Zij klokten af in 61.98 seconden en strandden zo net naast het podium. Michael Vreys tenslotte mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaats. Hij zette met zijn 11-jarige hengst Heidelberg van het Lindehof (Amoroso van de Helle) een  tijd van 62.55 seconden op het scorebord.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Pieter Clemens met Denver de Liebri Z (Diamant de Semilly), een 14de plaats voor Mike van Olst met I Cantou du Fonds des Flots (Canturo) en een 15de plaats voor Gaetan Stalpaert met Jarlon van de Meersen (Toulon).

 

In het tweede deel was het wel een Belg die bovenaan het klassement stond! Dries Dekkers reed opnieuw een sterke ronde met zijn 11-jarige hengst D&J Havanna (Griseldi) en wist de concurrentie te verschalken nadat hij een eindtijd van 57.90 seconden liet noteren. De 2de plaats was voor de Turk Omer Karaevli, die eerder op de dag al de openingsrubriek voor de 5- en 6-jarige paarden wist te winnen. Karaevli kruiste met de 10-jarige Daydream (Colman) de meet in 59.46 seconden. Ook mee op het podium stond de Zwitserse amazone Janika Sprunger. Zij kwam met de 8-jarige Fancy ME (Forsyth Frh) aan de meet in 61.40 seconden en werd zo dus 3de.

 

Vervolgens kregen we een trio Belgen met op de 4de plaats Gauthier Mercenier en de 14-jarige Unu Stop (Nonstop). Zij hadden er 62.36 seconden voor nodig om hun omloop af te leggen en grepen zo net naast een podiumplaats. De 5de plaats was dan weer voor Anthony Wellens. Hij snelde met de 9-jarige Jetot Fravanca (Le Tot de Semilly) door de meet in 62.72 seconden en sloot zo de top van het klassement af. Ugo Berrittella viel net buiten de top 5 en werd 6de met de 12-jarige Secret du Sartel (Quaprice). Voor Bert Prouve was er nog een 8ste plaats met A Brok (Nabab de Reve).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions