Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/10/2018 14:28 - Algemeen

Nieuwe hengst voor Stoeterij Zangersheide

Het najaar brengt beweging op Stoeterij Zangersheide. Met de aankomst van de nieuwe dekhengsten met oog op het volgende dekseizoen stijgt het testosterongehalte in de hengstengangen gevoelig. De eerste nieuwe naam die Stoeterij Zangersheide bekend maakt, de publiekslieveling van de laatste hengtenkeuring, is meteen een kanjer van formaat!

Dourkhan Hero Z was tijdens de septemberkeuring van Studbook Zangersheide ongetwijfeld de meest besproken jonge hengst. Zijn naam werd door talrijke fokkers omcirkeld en zijn stam uitvoerig bejubeld. De zoon van Don’t Touch Tiji Hero Z uit Zinka de Kalvarie Z overtuigde de jury met zijn machtige expressie en indrukwekkende manier van springen. Om een hengst van dergelijke kwaliteit ter beschikking te stellen van het grote publiek investeerde Stoeterij Zangersheide dan ook meteen.

“Dourkhan Hero Z was voor ons ongetwijfeld dé meest imponerende hengst van de afgelopen hengstenkeuring. Hij heeft een prachtig model, een krachtige afdruk en springt voor een 10! Daarnaast stamt hij rechtstreeks af uit de lijn van Usha van ’t Roosakker met als 3de moeder Atoucha van ’t Roosakker, dochter van Usha en de moeder van onder andere Electra van ’t Roosakker.” Aldus Dourkhan Hero Z’s nieuwe eigenaar, Judy Ann Melchior. “Ik ben helemaal weg van deze jonge hengst en kijk er naar uit om hem in 2019 zelf in te zetten op mijn eigen merries.”

De ‘Hero’ in de naam van de nieuwe hengst wijst naar de succesvolle fokkerij van Luc Henry waar talrijke internationale toppers geboren werden. Luc Henry over Dourkhan Hero Z :”Dourkhan Hero Z heeft een top atletisch vermogen met extreem veel bloed en voorzichtigheid. Ik ga hem in de toekomst zeker gebruiken op mijn eigen merries.”

 

Dourkhan Hero Z zal in 2019 beschikbaar zijn met vers sperma op Stoeterij Zangersheide en wordt aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Open Dagen van Stoeterij Zangersheide op 9 en 10 maart 2019.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions