Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/10/2018 21:18 - Jumping

CSI5* Helsinki: Philippaerts en Mathy scoren

In de Finse hoofdstad Helsinki werd vanmiddag al het startschot gegeven van de CSI5* competitie. De 1.45m hoofdrubriek stond echter vanavond op het programma en daarin wisten zowel Olivier Philippaerts als François Mathy Jr. zich naar een klassering te rijden. Philippaerts deed dat met de 12-jarige H&m Cue Channa (Cardento VDL). Hij kwam in deze tabel A rechtstreeks op tijd aan de meet in 56.03 seconden en werd zo 9de. Mathy Jr. kon dan weer rekenen op zijn 10-jarige Uno de la Roque (Numero Uno) en strandde op de 12de plaats na een eindtijd van 56.73 seconden.

 

Helemaal bovenaan het klassement stond de Zwitserse ex-nummer 1 van de wereld Steve Guerdat. Die snelde met de 9-jarige Venard de Cerisy (Open Up Semilly) door de finish in 52.28 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten. Net na Guerdat kwam de Duitser Daniel Deusser met de inmiddels 15-jarige Cornet d’Amour (Cornet Obolensky). Zij kruisten de meet in 52.69 seconden en wisten zo hun landgenoot Philipp Weishaupt voor te blijven. Die wist zich met de 10-jarige Solitaer (Salito) nog net een podiumplaats te veroveren na een chronotijd van 53.04 seconden.

 

De andere 2 plaatsen in de top 5 van het klassement gingen naar onze Noorderburen met op 4 VDL-ruiter Jur Vrieling. Die koos in deze rubriek voor de 10-jarige Dallas VDL (Douglas) en zette een tijd van 53.70 seconden op het scorebord. Maikel Van der Vleuten rekende dan weer op de 13-jarige Arera C (Indoctro) en werd 5de nadat hij aan de meet was gekomen in 54.83 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions