WEG Tryon: de ervaringen van Glenn Geerts
Louis Vannueten
06/10/2018 21:32
20/03/2023 06:59
3 min
paardenfotograaf.be

WEG Tryon: de ervaringen van Glenn Geerts

Sterke prestaties van Glenn Geerts tijdens de WEG in Tryon: Brons met het Belgisch Team, 6de plaats individueel én als kers op de taart een kwalificatie voor de Wereldbeker Indoor Mennen! Hierbij zijn emoties en ervaringen na de WEG in Tryon...


Een heel seizoen in het teken van één wedstrijd. Maar niet zomaar een wedstrijd. Het gaat hier om de Wereldruiterspelen in de Verenigde Staten. Een heel gedoe. Een ideale wedstrijdkalender uitstippelen, niet te veel, niet te weinig. De vlucht van de paarden voorbereiden. Het laden en verschepen van de koetsen, tuigen en materiaal per container plannen. Dit alles was niet voor niks. De federatie gelooft in de menners. En die zijn gemotiveerd. Dries Degrieck, Edouard Simonet en Glenn Geerts vormen samen met chef d’équipe Mark Wentein en teamdierenarts Jeroen Declerck een topteam!

Glenn: “Wat een unieke ervaring. Ik ben onze federatie heel dankbaar dat we dit hebben mogen meemaken. Een ongeziene locatie. Zoals al in vele media geschreven werd, was de accomodatie inderdaad niet klaar. En de organisatie was inderdaad chaotisch. Niks aan te doen, ze deden daar hun uiterste best. Oh ja, en er was een orkaan op komst. Voor iedereen hetzelde toch? Ik heb me twee weken positief opgesteld en elke dag weer opgepomd, om optimaal te presteren. Ik vloog zelf mee met m’n paarden, wat super mee viel. Peden Bloodstock deed dit heel professioneel en paardvriendelijk. Daarna deed ik de 48u quarantaine op m’n eentje voor m’n 5 paarden. Ja dat was vermoeiend, maar toen kwam mijn team: versterking! Let the games begin!”

Streng beoordeeld in de dressuur:

Er zaten bij het voorspan wel een paar kleine storingen. Maar het span was helemaal niet onder de indruk van de indrukwekkende ring. Een mooi blok, prima figuren en sterke overgangen kregen slechts 55 punten. Glenn moest zich tevreden stellen met een 13e plaats. Nog niks verloren.

Prachtige maar zware marathon:

32 graden, luchtvochtigheid 80%, berg op en af. Dat zijn de paarden niet gewend. De trajecten werden ingekort en meer tijd werd toegestaan. De Tuigers deden hun uiterste best. Ouwe rot in het vak Scampolo had wel energie verloren tussen de hindernissen waar veel enthousiast Amerikaans publiek stond. De laatste hindernissen waren daardoor iets minder maar het begon als een trein. Glenn bleef foutloos in de marathon waar veel andere menners fouten maakten. Hij werd zo 7e in de marathon en steeg ook naar de 7e plaats in het tussenklassement! So far so good...

Afwerken in de vaardigheid:

De vaardigheid werd gereden in de Tryon-arena. Prachtig. Echt wk-waardig. Een technisch en moeilijk parcours (slechts één deelnemer reed dubbel nul).

Bij Glenn viel er één pechballetje en hij reed net buiten de tijd over de finish. Maar hiermee bleef hij al zeker op de 7e plaats. Het parcours was zo een uitdaging dat hij uiteindelijk zelfs nog steeg naar de 6e plaats!

INDIVIDUEEL 6e - TEAM BRONS

Voor de landenwedstrijd telden in alle drie de proeven Glenn’s punten mee. En daar haalde België de bronzen medaille mee. En er zit nog meer in; ze proefden het zilver al en dromen van goud...

Kers op de taart:

Dankzij deze knappe 6e plaats kwalificeerde Glenn zich op de valreep nog voor de Wereldbeker!

10e op de wereldranglijst!! Lipizzaners trainen: indoor time!



Bron: Website Glenn Geerts

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap