CSIYH1* Moorsele: Rachel Steffen in vorm!
05/10/2018 13:43
19/03/2023 00:00
2 min

Terwijl men vanmorgen in het Sentower Park startte met een rubriek voor de CSI2* competitie waren het in het Zilveren Spoor in Moorsele opnieuw de 5- en 6-jarige paarden die de spits mochten afbijten op deze 2de dag. Amazone Rachel Steffen was daarin in uitstekende doen! Ze won de rubriek met de Hannover-gefokte Guelfo (Grey Top – F: Societa Agricola La Magnifica Snc) na een chronotijd van 25.48 seconden en werd na een finishtijd van 26.64 seconden ook nog 3de met de Zangersheide-gefokte Vernie du Coeur des Collines Z (Verdi TN – F: Veerle Vrijdag). Ook gisteren wist ze zich met deze Vernie al te klasseren.

De 2de plaats was voor ex-Wereldkampioen Philippe Le Jeune. Die kwam met de Zangerheide-gefokte Very High de Muze (Vigo D’Arsouilles – F: Joris De Brabander) aan de meet in 26.01 seconden en nestelde zich zo tussen de 2 paarden van de Steffen. Ook de 4de plaats bleef in eigen land en daarvoor zorgde Lieven Devos met de BWP-gefokte Miro (Diamant de Semilly – F: Brutsaert). Zij wisten de klok te stoppen op 27.94 seconden en grepen zo dus wel naast een podiumplaats. De Duitse amazone Kathrin Müller sloot net als gisteren de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij bracht de Westfaals-gefokte Ipanema 19 (Inshallah de Muze – F: Werner Raffenberg) aan de finish in 30.12 seconden en was tevens de laatste dubbel foutloze.

Quinten Bradt werd nog 6de met Mambo van de Kouterhoeve (Darco – F: Fam. Stevens), Arnaud Doem 7de met Greta Von Der Held (Deauville Van T&L – F: Jean-Marc Zimmer), Hendrik Denutte 8ste met Elvis de Wijnendaele Z (Elvis Ter Putte – F: Stoeterij Invest NV Jomi), Chanel De Baets 9de met West Trailers Stakkalouba (Stakkatol) en 10de met I Am Elvis (Elvis Ter Putte – F: A. Balvert) en tenslotte Bunoit Moeskops 12de met Memphis Van ’T Hulgenrode (Elvis Ter Putte – F: Stal De Ridder BVBA).