Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/09/2018 08:28 - Fokkerij

FFA verbreekt nieuw record op Sentower Park

Flanders Foal Auction verbreekt nieuw record op Sentower Park

Veilingjaar 2018 met vijf veilingen is voor Flanders Foal Auction afgesloten met een nieuw record. Op donderdagavond 13 september werden op Sentower Park 32 springveulens en één embryo verkocht voor een gemiddelde prijs van maar liefst 17.242 euro en een omzet van 569.000 euro. De veulens uit bewezen sportstammen werden in no-time wereldwijd verkocht. Veilingtopper Lady Cardenta (v. Cornet Obolensky) gaat voor 34.000 euro naar dezelfde Duitse stal als het embryo van Cornet Obolensky voor 35.000 euro.

 

Hoewel de gemiddelde omzet op andere veilingen wat achteruit loopt, is die tendens aan Flanders Foal Auction voorbij gegaan. Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerds hadden hoge verwachtingen van de collectie in Opglabbeek.

 

“Hoewel we bekend staan om het veilen van veulens uit prestatiestammen, hebben we nu ten eerste geselecteerd op het type van het veulen. Het moesten zeer mooi gebouwde veulens zijn met een correcte beenstand. Veulens die je zelf wil kopen. Pas daarna hebben we het papier erbij gepakt, dat ook goed moet zijn. Dan heb je de ultieme combinatie. Veulens alleen op basis van afstamming verkopen, werkt niet. Het type moet er ook op lijken en dat blijkt nu weer”, vertellen de veilingorganisatoren.

 

Het professionele publiek, dat het WK jonge springpaarden op Zangersheide graag combineert met de Flanders Foal Auction, en de mensen die online meeboden hebben de strenge selectie beloond. Slechts vijf veulens werden niet verkocht. Twee veulens bleven met 8.000 en 9.000 onder de 10.000-euro-grens. Tien brachten er meer dan 20.000 euro op, waaronder de in Polen gefokte Lady Cardenta (Cornet Obolensky x Levisto Z) uit de stam van Cardento VDL voor 34.000 euro. De nieuwe eigenaar is Manfred von Allwörden van Gestüt Grönwohldhof, die voor 35.000 euro ook het embryo van For Pleasure uit de volle zus van Cornet Obolensky vastlegde.

 

Een vaste klant uit Zwitserland had het winnende bod van 30.000 euro voor Indigo de Kreisker (Emerald x For Pleasure), de opvallende vos met rijkelijke aftekeningen uit de familie van Mylord Carthago en Bamako de Muze. Greg Broderick uit Ierland had daarbij het voorlaatste bod en besloot direct daarna de eveneens opvallende vos te kopen, Ziezoo Z (Zambesi x Burggraaf) uit de stam van Zambesi voor 14.000 euro.

 

Twee veulens van Malito de Reve brachten 26.000 euro op: Socrates of Love (mv. Kannan) uit de stam van Narcotique de Muze en Machiato Z (mv. Bamako de Muze) uit de familie van Vigo d’Arsouilles. Bij 24.000 euro viel de hamer van veilingmeester Dirk Zagers voor Calypso de Hus Z (Cicero Z van Paemel x Con Air) uit de volle zus van Conrad de Hus, de naar Colombia verkochte Cruachan Z (Cornet Obolensky x Quidam de Revel) uit de stam van Chellano Z en de online naar USA verkochte Tabou Air Z (Taloubet Z x Argentinus) uit de zus van Arko III.

 

Van Puymbroeck en Lenaerts kijken met een goed gevoel terug op de veiling. “We hebben verkocht aan vaste en nieuwe klanten. Professionele clientèle en dat is mooi. We verwachten in de toekomst nog veel van deze veulens terug te horen omdat de kwaliteit zeer goed is en ze op goede stallen komen te staan.”

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions