Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/09/2018 16:52 - Algemeen

WK Lanaken: Philippaerts & Beyers in top 10

In Lanaken werd zojuist de eerste kwalificatie voor 7-jarige paarden voltooid. In de Ratina Z arena was er een proef over twee fasen voorzien over een hoogte van 1m40. Daarbij kwamen 203 combinaties in actie waarvan er maar liefst 73 dubbel foutloos wisten te blijven! De overwinning ging daarbij naar Ierland. Susan Fitzpatrick wist met haar bruine ruin Keatingstown Z Wellie Two (Z Wellie 72 - F: Sharon Fitzpatrick) als snelste af te klokken in 29.33 sec. Ook Carron Nicol deed het razendsnel. De Britse eindigde in 29.80 sec tweede met Galerius (Diamant De Semilly - F: Stoeterij het Maalwater). Ook de derde plaats ging naar Groot-Britannië dankzij Donal Whitaker. Hij klokte met Toki II (Cascall - F: Willi Sander) af in 30.20 sec. 

 

Voor Christian Ahlmann was er in 30.24 sec een vierde plaats met zijn zelfgefokte Zampano Z. Willem Greve en Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek - F: Rietberg & Verhoeven) sloten de top vijf af in 30.29 sec.

 

Olivier Philippaerts zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij werd 6de met Freesby de Vy (Deister - F: Dolby), waarmee hij ook vorige week ook al de finale voor 7-jarige paarden wist te winnen tijdens de Brussel Stephex Masters. Voor Guy Beyers was er een 7de plaats met Latisha de Regor. Deze dochter van Diamant de Semilly werd gefokt door de familie Veldeman.

 

Thibeau Spits en Classic Touch DH (Casall - F: Johan Peter Lass) behaalden nog een 12de plaats, terwijl er voor Gudrun Patteet en Sea Coast Crystal de l’Eau (Clapton VDL - F: Hof ter Leeuwe) een 18de plaats was.

 

Verder waren er nog klasseringen voor Olivier Philippaerts (Northern Comme Plot - 22ste), Thierry Goffinet (Lolita du Ta d’Bo - 32ste), Pieter Clemens (Agadance van ’t Gelutt - 34de), Thomas de Wit (Plato de Muze Z - 35ste), Nathan Budd (Cashpaid J&F - 40ste), Tom Dhaeyere (Lopez vd Oude Heihoef - 44ste), Wilm Vermeir (Big Lord Carthago - 47ste) en Karel Cox (Libelle de Muze - 49ste). 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions