Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/08/2018 21:36 - Jumping

CSIYH1* Kronenb.: Cannaerts en Corten 8ste

In het Nederlandse Kronenberg stond op de West Arena het voormiddagprogramma vandaag in het teken van de jonge paarden. In de rubriek voor de 5- en 6-jarige paarden waren het Loic Cannaert en Patrick Jonkmans die voor de Belgische klasseringen wisten te zorgen. Cannaert reed zijn Zangersheide-gefokte E-Risingson Z (Elvis Ter Putte – F: Frederik & Dominiek Cannaert), waarmee hij donderdag ook al 12de was, naar een finishtijd van 63.05 seconden en strandde zo op de 8ste plaats. Patrick Jonkmans was met zijn BWP-gefokte Mouse van het Langwater (Wiensender – F: Het Langwater) dan weer goed voor de 11de plaats. Hij klokte af in 67.17 seconden en had zo na zijn 5de plaats van donderdag opnieuw een klassering te pakken.

 

De winst ging naar de Ier Richard Howley. Die zette met de KWPN-gefokte Hamilton (Tangelo Van De Zuuthoeve) een eindtijd neer van 56.63 seconden en wist zo de concurrentie overtuigend achter zich te houden. De 2de plaat bleef in eigen land en daarvoor zorgde Steven Veldhuis met de eveneens KWPN-gefokte Hoselinde (Campbell VDL). Zij kruisten de meet in 58.49 seconden en moesten zo duidelijk hun meerdere erkennen in de Ier. Ze kregen op het podium nog gezelschap van de Italiaan Giampiero Garofalo. Die reed de BWP-gefokte Maestro Van De Bisschop (Cornet Obolensky – F: Stal Den Bisschop) door de meet in 60.58 seconden.

 

7-jarige paarden

 

Bij de 7-jarige paarden die daarna in de ring verschenen was er opnieuw een 8ste plaats voor een landgenoot. Stefan Corten, die zich ook donderdag al in de prijzen wist te rijden, kreeg in de 2de fase dan wel een springfout met zijn BWP-gefokte Lucky Luke de Goedereede (Numero Uno), maar had na een finishtijd van 29.45 seconden toch ook opnieuw een klassering te pakken.

 

Hier was het de Noorse Kristine Seierstad die de overwinning wist op te eisen. Seierstad, die rijdt voor de stal van Hay Verdellen, klokte met de Holsteiner Corsini (Connor ) af in 28.41 seconden en wist zo nipt de Fransman Guillaume Foutrier achter haar te laten. Foutrier kwam met de SBS-gefokte Fayerbal du Ronchy (Baloubet du Rouet – F: M. Joseph Eichenlaub Georges) aan de meet in 28.45 seconden en moest zo tevreden zijn met de 2de plaats. De 3de plaats tenslotte was voor de Nederlandse Nicole Caris. Zij stuurde de KWPN-gefokte Gijsbrand (Arthos R – F: H. Kleinjan) naar een chronotijd van 29.09 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions