Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/01/2018 15:50 - Jumping

CSIYH1* Brussel: O. Philippaerts wint finale

Op de Brussels Stephex Masters in Wolvertem werd vanmorgen na de 1.15m ochtendrubriek de finale voor de 7- en 8-jarige paarden gesprongen! 17 van de 64 combinaties slaagden erin om alle balken netjes in de lepels te houden en zich te plaatsen voor de barrage. Daarin kregen we opnieuw een Belgische overwinning dankzij Olivier Philippaerts en zijn SBS-gefokte Feesby de Vy R.O. (Deister – F: D.o.l.b.y.). Philippaerts, die donderdag tijdens de openingsrubriek ook al 5de was, stopte de klok op 37.80 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te laten.

 

De voor Oostenrijk rijdende Duitser Max Kühner was degene die het dichtst in de buurt wist te komen. Hij snelde met de Hannoveraanse merrie Vancouver Dreams (Valentino – F: Zuchtgemeinschaft Strunk) naar een finishtijd van 38.98 seconden en strandde zo op de 2de plaats. De 3de plaats bleef in eigen huis dankzij de Italiaan Lorenzo De Luca en de SBS-gefokte Evita Van ’T Zoggehof (Golden Hawk – F: Herman Jacobs). De Luca, die donderdag de rubriek won, kruiste de meet in 39.14 seconden en vervolledigde zo het podium. Net naast dat podium strandde onze landgenoot Nathan Budd. Die deed met de Holsteiner Cashpaid J&F (Casall – F: Gempf Hans-Hermann) een goede poging, maar moest met een chronotijd van 39.53 seconden uiteindelijk tevreden zijn met de 4de plaats. ‘Man in vorm’ Maikel Van der Vleuten tenslotte was goed voor de 5de plaats. Hij finishte met de Zangersheide-gefokte Beauville Z (Bustique – F: Pascal Habets) in 40.52 seconden.

 

TAGS   |   LORENZO DE LUCA   |   MAX KüHNER   |   NATHAN BUDD   |   OLIVIER PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions