Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/08/2018 10:49 - Algemeen

Embryo uit volle zus van Cornet Obolensky!

Flanders Foal Auction maakt zich op voor de ‘grand finale’ op donderdagavond 13 september in Opglabbeek. Na de embryoveilingen in Sharjah (UAE) en Ocala (USA) en de veulenveilingen in Bolesworth (GBR) en Bonheiden (BEL) hebben Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts iets bijzonders vastgelegd voor het slotstuk van 2018. Geveild wordt een embryo van For Pleasure uit de volle zus van Cornet Obolensky, twee olympische hengsten die tot de beste verervers ooit behoren.

 

“Deze merrie was nagenoeg onvruchtbaar. Ze gaf een paar jonge paarden die nu in de sport lopen, maar was niet meer drachtig te krijgen. Dankzij de ICSI-methode wordt ze nu toch nog een keer moeder en het is nog maar de vraag of dat nog eens lukt. We zijn er trots op dat we het embryo dat in april geboren zal worden, mogen veilen”, vertellen de veilingorganisatoren.

 

Flanders Foal Auction maakt wereldwijd naam als transparant veilinghuis met kwalitatief zeer goede springveulens uit de beste springstammen van België en daarbuiten. Alleen een klinkende pedigree is tegenwoordig niet genoeg, de veulens worden ook kritisch op het model en galop geselecteerd. “Die tendens in onze selectie hebben we voor Opglabbeek weten voort te zetten”, vertelt Van Puymbroeck.

 

De catalogus telt 39 veulens en één embryo. Vaders zijn onder andere Big Star, Casall, Darco, Diamant de Semilly, Cornet Obolensky, For Pleasure, Kanann, Levisto Z en Quabri de L’Isle. Geveild worden ook een Taloubet Z uit de volle zus van Air Jordan Z, twee Malito de Reve’s uit de stammen van de bekende Narcotique de Muze II en Vigo d’Arsouilles, een Kashmir van Schuttershof uit de volle zus van 1.55m GP-springpaard Aragorn van Schuttershof, een Cicero Z van Paemel uit de volle zus van EK-zilver winnaar Conrad de Hus, een Emerald N.O.P. uit de halfzus van GP-paard Fananka A en een Bamako de Muze uit de halfzus van Berlin.

 

De veiling zal op donderdagavond 13 september om 20.30 uur van start gaan. De presentatie van de veulens vangt aan om 18.00 uur en wordt gelivestreamd door www.clipmyhorse.tv. De succesvolle start in Bonheiden van het real-time online meebieden via de www.flandersfoalauction.be wordt ook op Sentower Park voortgezet. Inmiddels is er al van over de hele wereld belangstelling getoond in de collectie, mede ook door de nieuwe Flanders Foal Auction-agents Ann Christin Rihm (Scandinavië), Kristine Semrau (Canada) en Sarah Owen (USA).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions